Новини

 

Грецький Орден Доброчинності вручено нашому професору

10.10.2013
7 жовтня 2013 р. на засіданні Великої вченої ради Київського національного університету імені Тараса Шевченка за участі ректора та членів Вченої ради Надзвичайний і Повноважний Посол Греції в Україні п. В. Пападопулос провів церемонію нагородження відомої елліністки, члена-кореспондента НАНУ професора Ніни Федорівни Клименко Орденом Доброчинності за визначні заслуги в розвитку духовних і культурних зв’язків між Україною і Грецією та виняткові досягнення і відданість Грецькій Освіті.

Орден Доброчинності є державною нагородою Грецької Республіки, що присуджується виключно жінкам, громадянкам Греції та іноземкам, за заслуги перед Грецією, внесок у розвиток грецького суспільства та культури.

Ніна Федорівна Клименко працює на посаді професора Київського національного університету імені Тараса Шевченка з 1995 р. Вона фундатор кафедри елліністики нашого університету та Центру елліністичних досліджень і грецької культури імені Андрія Білецького, утворених у 1999 р. Під її керівництвом захищено 8 кандидатських дисертацій з проблем елліністики, її вихованці продовжують наукову діяльність в університетах України та Греції.

Професор Клименко – автор понад 400 опублікованих наукових праць. Вони відомі широкому колу фахівців і їх використовують в університетських курсах з морфеміки, словотворення, лексикології української та новогрецької мов, структурно-математичної лінгвістики.

Нинішня нагорода не перша, якою Греція вшановує багаторічну працю Н.Ф. Клименко на ниві науки, освіти та культури. За видатні досягнення в розбудові елліністичних студій Міжнародний комітет елліністів і мерія Атен нагородила в 1999 р. проф. Н.Ф. Клименко почесним званням «Посол еллінізму» (разом з чотирма іншими членами правління Наукового товариства ім. Андрія Білецького), в 2009 р. проф. Н.Ф. Клименко було нагороджено золотим вінком Салоніцького університету імені Аристотеля.



Завідувач кафедри елліністики
доц. Савенко А.О.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024