Новини

 

Нові горизонти співпраці з французькими партнерами

07.10.2013
7 жовтня 2013 року КНУ імені Тараса Шевченка відвідала делегація Університету Страсбурга (Франція) на чолі з віце-президентом з питань міжнародного співробітництва професором Франсісом Керном. Відбулася зустріч з ректором КНУ академіком Леонідом Губерським.
Леонід Васильович привітав гостей у стінах Шевченкового університету й зазначив, що за кількістю університетів-партнерів, з якими КНУ має двосторонні партнерські угоди, Франція посідає одне з провідних місць і представлена 18 вищими навчальними закладами.
« З Університетом Страсбурга нас пов’язує плідна співпраця, особливо в галузі природничих наук – фізики, хімії. Існує програма подвійних дипломів магістрів фізики з двох спеціальностей. Наукова група професора хімічного факультету В. Пивоваренка має з Університетом Страсбургу ряд спільних публікацій. Триває співкерівництво кандидатською дисертацією М. Шолох (2012-2015 р.р.), наукові керівники – проф. О. Запорожець (Україна), а від Університету Страсбурга проф. Ів Мелі, який з 2011 року є Почесним доктором нашого університету», – розповів ректор і зауважив, що не хотілося б обмежувати співпрацю лише природничими факультетами, а варто поширювати її й на інші підрозділи.
Віце-президент з питань міжнародного співробітництва Франсіс Керн подякував Леоніду Губерському за підтримку співпраці між двома навчальними закладами й зауважив, що повністю поділяє думку ректора, про необхідність активізувати її між іншими факультетами й інститутами.
Закінчилася зустріч підписанням Міжнародної угоди про співпрацю між Університетом Страсбурга та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. На думку двох сторін, завдяки підписаній угоді перед студентами та науковцями обох університетів відкривається чимало багатообіцяючих перспектив, а багаторічна співпраця розвиватиметься на нових напрямках.










Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024