Новини

 

Зустріч ректора з лідерами студентського самоврядування, яка вже стала традицією

31.10.2003

9 жовтня 2003 року відбулася зустріч ректора Київського університету акад. Віктора Васильовича Скопенка зі студентами-лідерами студентського самоврядування нашого університету, яка проходила в його кабінеті. Не звертаючи уваги на офіційність такої події, атмосфера спілкування була тепла та дружня.

Віктор Васильович розпочав засідання з привітання учасників зустрічі та поділився головними здобутками та перспективами на сьогоднішній день, а саме про першість в рейтингу серед Вузів України та підтримки рівня класичного університету надалі, для чого проводиться величезна робота. Зокрема, будується корпус біля біологічного факультету, в якому буде розташована найбільша сучасна комп’ютеризована бібліотека в Україні (після Національної бібліотеки імені В.І.Вернадського). А також частину корпусу буде займати географічний факультет. Все це будуть гарними досягненнями до святкування 170-річчя нашого університету, яке вже визнано офіційним на державному рівні. А також за розпорядженням уряду від 16 січня створено організаційний комітет з підготовки і святкування такої події, на чолі з віце-прем’єр-міністром України Дмитром Табачником.

Далі учасники засідання радилися й отримували відповіді на найбільш наболілі проблеми студентів. Головними темами для обговорення були питання з основних проблем студмістечка, створення бюджетної комісії з питань реалізації студентських проектів тощо.

В результаті активного обговорення були прийняті відповідні рішення, в реалізації яких ректор пообіцяв посприяти особисто.

Стосовно студмістечка було вирішено прискорити ремонт 2 та 13 гуртожитків, провести експеримент по проведенню локальної мережі Internet в гуртожитках кібернетичного та механіко-математичного факультетів.

Щодо пропозиції Голови Студентського Парламенту Івана Слободяника про створення бюджетної комісії з питань реалізації студентських проектів, було домовлено про подальший розгляд пропозиції та сприяння у реалізації цього проекту.

Найголовнішою ж подією цієї зустрічі було підписання угоди про співпрацю між Студентським Парламентом та Первинною профспілковою організацією студентів Київського університету. Віктор Васильович підтримав таку позицію і побажав плідної та творчої ініціативи у реалізації спільних проектів.

Шамайко Дмитро,
Інф. відділ Студентського Парламенту

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024