Новини

 

Відомий британський економіст Рос Волкер прочитав лекцію студентам-економістам

25.09.2013
25 вересня 2013 р. на Економічному факультеті відбулася лекція відомого британського економіста Роса Волкера на тему «Перспективи для відновлення (The Prospects for Recovery)».
Рос Волкер (Ross Walker) є старшим економістом інвестиційного департаменту RoyalBankofScotland у Великій Британії, провідним фахівцем у галузі макроекономічного прогнозування, дослідження політики центральних банків, а також аналізу валютних ринків та ринків облігацій. Пан Волкер є членом експертної ради Sky TV News ‘moneypanel’, CityA.M. 'Shadow Monetary Policy Committee, автором публікацій та досліджень для таких відомих видань, як The Daily Telegraph, Bloomberg та BBC.
Під час зустрічі Роса Волкера зі студентами економічного факультету були обговорені проблеми економічного зростання світової економіки, проаналізовані основні макропоказники деяких національних економік, визначені ключові аспекти монетарних політик країн світу, проаналізовані критерії конвергенції між Україною та Європейським Союзом, а також стан міжнародних економічних відносин між Україною та Великою Британією.
Зустріч із Росом Волкером була проведена за підтримки декана економічного факультету проф. В. Д. Базилевича, завідуючої кафедрою міжнародної економіки і маркетингу проф. А. О. Старостіної та викладачів кафедри міжнародної економіки і маркетингу. Лекція дуже зацікавила та зібрала разом багатьох викладачів, аспірантів та студентів економічного факультету. Під час обговорення лекції студенти мали можливість поставити пану Волкеру запитання. Фахівця питали про секрети успіху так званих "азійських тигрів", закономірності економічного зростання та перспективи розвитку світової економіки в цілому та України зокрема. Цікавилися можливими напрямами співпраці України та Великої Британії, проблемами застосування різних режимів валютних курсів у країнах, що розвиваються, а також поточними питаннями підписання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Разом із тим студентів турбували питання майбутнього режиму співробітництва між Україною та Російською Федерацією та результатів ялтинських зустрічей.
Родзинкою лекції стала участь випускниці економічного факультету спеціальності "міжнародна економіка" Ситник Анни, яка є радником пана Волкера з розвитку британсько-українських економічних відносин у Лондоні.









Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024