Новини

 

Ректор прийняв лауреата Філдсівської премії

18.09.2013
18 вересня 2013 року відбулася зустріч ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка Леоніда Губерського з професором Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (США), лауреатом Філдсівської премії Юхимом Зельмановим.
На зустрічі були присутні проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех, декан механіко-математичного факультету Михайло Городній, заступник декана механіко-математичного факультету з навчальної роботи Оксана Безущак.
Учасники зустрічі обговорили проблеми розвитку математичної науки, питання працевлаштування випускників-математиків, перспективи подальшої співпраці.
Юхим Ісаакович Зельманов з 2012 року – почесний доктор КНУ. Видатний математик цього тижня читає лекції на механіко-математичному факультеті Київського університету. Тож зустрівшись з ректором, він подякував за запрошення й зазначив, що спілкуватися з нашими студентами і читати для них лекції для нього дуже почесно і цікаво, адже це обдаровані діти, які регулярно доводять свій високий рівень на міжнародних олімпіадах.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024