Новини

 

Виставка української ікони в КНУ

10.09.2013
10 вересня 2013 р. у галереї Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося відкриття виставки ікон Олександра Охапкіна.
На виставці представлені роботи художника з колекції української домашньої ікони історико-культурного комплексу «Замок Радомисль».

Відкрив виставку проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров. Він привітав усіх присутніх й зазначив, що дана виставка є знаковою для КНУ. «В Університеті докладається максимум зусиль, щоб наш навчальний заклад був знаний не тільки як науковий, а й як духовно-культурний центр», - наголосив проректор і представив поважних гостей, які завітали на відкриття. Серед них: художник, автор робіт Олександр Охапкін, фундатор унікального історико-культурного комплексу «Замок Радомисль», заслужений лікар України Ольга Богомолець,
заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, член НСЖУ, Член Українського медіа-клубу Лариса Мудрак, заслужена артистка України, художниця Анжеліка Рудницька.

Олександр Охапкін працює у галузі станкового малярства. В його творах гармонійно синтезуються традиційні техніки стародавнього іконопису і сучасного виконання, такий стиль називають творчою іконою, що має національну основу. Мистецтвознавці називають творчість Олександра Охапкіна «релігійною поезією у фарбах».
Побачити цю «кольорову релігійну поезію», що випромінює любов, добро, відроджує в душі почуття прекрасного можна у галереї біля Актової зали на 2 поверсі Головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м. Київ, вул. Володимирська, 64).
Організатор виставки - Центр фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.













Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024