Новини

 

Єжи Лещинський знову відвідав університет

25.06.2013


25 червня 2013 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідав директор інституту нанотоксикології міста Джексон (США) професор Єжи Лещинський. Відомого ченого прийняв ректор університету академік Леонід Губерський.
Під час зустрічі Леонід Васильович зазначив, що кожен приїзд професора до університету є бажаним і подякував Єжи Лещинському за роботу, яку він проводить з метою зміцнення співпраці між двома навчальними закладами. Ректор підкреслив і той факт, що підписаний у 2011 році Меморандум успішно реалізується та висловив сподівання, що це лише початок подальшої довготривалої, плідної співпраці.
Єжи Лещинський запевнив ректора, що співпраця буде активізуватися. «Ми зацікавлені в нових ідеях, наукових розробках, раді співпрацювати та надавати усю можливу з нашого боку підтримку», - сказав він.
Професор подарував КНУ серію книг (10 томів) з комп’ютерної хімії. За його словами, деякі праці написані у співавторстві з українськими авторами. «Комп’ютерна хімія об’єднує такі галузі науки як фізика, біологія, хімія. біофізика. Тож існує великий простір для співпраці», - зауважив Єжи Лещинський.
Під час зустрічі були обговорені питання подвійних дипломів, обміну викладачами і студентами, проведення спільних семінарів, конференцій тощо.
Леонід Губерський вручив Єжи Лещинському Відзнаку Вченої Ради університету.



























фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024