Новини

 

ВІКНУ: за крок до випуску!

19.06.2013
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) завершився напружений та відповідальний період складання комплексних державних екзаменів.
Фахові знання та навички майбутніх офіцерів перевіряли досвідчені офіцери вищих органів військового управління та представники військових підрозділів під головуванням начальника Головного управління по роботі з особовим складом Збройних Сил України генерал-майора Івана Чубенка.
За словами заступника начальника Військового інституту з навчальної роботи полковника В’ячеслава Кирика, професійний рівень, що його показали випускники 2013 року, відповідає вимогам, що постають перед ними в умовах реформування Збройних Сил України.
«У цьому контексті, – зазначив полковник В’ячеслав Кирик, – маю подякувати нашим замовникам, які плідно попрацювали з нашими випускниками напередодні державної екзаменаційної комісії. Серед кращих курсантів, вже лейтенантів, яких ми випускаємо у війська, можна назвати золотих медалістів: це Аліна Кабанець, Володимир Скалозуб та Павло Морозовськи. Вони заслужено отримали свої нагороди і переконаний, що з такою ж відповідальністю, таким же рівнем готовності вони будуть виконувати свої обов’язки вже за призначенням безпосередньо у військах».
Стосовно дипломів з відзнакою, то їх головним чином отримали ті курсанти, які вчилися на «добре», «відмінно» не лише останній рік, але й протягом 5 останніх років.
Серед того, що найбільше запам’яталося при складанні державних іспитів курсантами, можна навести той факт, що вперше курсант Валерія Євтушенко блискуче захистилася англійською мовою. Протягом 5 років навчання вона показувала лише відмінні та хороші результати й посіла місце серед лідерів у групі за спеціальністю «психологія». Валерія відзначила, що Військовий інститут дуже багато дав їй у становленні і як особистості, і як військового психолога.
«Один етап у моєму житті закінчився, розпочинається другий, – сказала новоспечений лейтенант, - я вже офіцер, а це дуже відповідально, цікаво, незвично. Хочеться все встигнути, всього досягнути».
«Серед досягнень Військового інституту у цьому навчальному році, – розповідає заступник начальника ВІКНУ з виховної роботи полковник Віктор Уліч, – участі й перемоги у міжнародних, науково-практичних олімпіадах та семінарах. Багато курсантів брали активну участь у україномовних конкурсах. Так, наприклад, курсант Вікторія Криворучко посіла перше місце на всеукраїнському конкурсі з англійської мови. Хотілося б побажати нашим випускникам людського щастя, наснаги у подальшій нелегкій службі, щоб все те, що за 5 років їм надали наші професори та викладачі, досвідчені офіцери, вони втілювали в своїй професійній діяльності і гордо несли звання випускника Київського національного університету імені Тараса Шевченка».





















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024