Новини

 

Підписаний договір про співпрацю з Бакинським державним університетом

13.04.2005
На початку квітня цього року відбувся візит ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Віктора Скопенка, разом з директором Інституту філології Григорієм Семенюком та начальником Управління міжнародних зв’язків Петром Бехом до столиці Азербайджану міста Баку. 8 квітня 2005 року Віктор Скопенко зустрівся з Головою Міллі меджлісу Азербайджану Муртузом Алескеровим, який є Почесним доктором Київського університету. На зустрічі обговорювалися питання розширення співпраці між Азербайджаном та Україною, у галузі науки та культури, адже на сьогоднішній день між Україною та Азербайджаном підтримуються дружні та партнерські відносини на державному рівні.

По закінченню зустрічі Віктор Скопенко вручив Муртузу Алескерову орден “Святого Володимира” - покровителя Київського університету за заслуги в розвитку дружніх відносин між Україною та Азербайджаном.

Того ж дня в Віктор Скопенко та ректор БДУ Абель Магеррамов підписали договір про співпрацю між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Бакинським державним університетом. Тісні зв’язки між Україною та Азербайджаном в галузі науки та освіти, були закладені ще за часів СРСР, і цей договір стане черговим кроком для укріплення дружби та співробітництва між університетами. На підтвердження договору, Віктор Скопенко запросив групу студентів географічного факультету Бакинського університету в Україну для проходження практики.


Наталія Кеуш,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024