Новини

 

Співпраця в рамках проекту TEMPUS триває

13.06.2013



Підвищення якості підготовки студентів та їхньої здатності конкурувати не лише на вітчизняному, а й на відкритому світовому ринку праці є пріоритетом сучасного вищого навчального закладу.

Згідно з підписаними угодами КНУ імені Тараса Шевченка продовжує співпрацю з Міжнародним проектом TEMPUS530534-TEMPUS-1-2012-1-UK-TEMPUS-SMGR. Підвищення ефективності студентських служб” (IMPRESS),спрямоване на створення умов та покращення можливостей працевлаштування студентів і випускників українських ВНЗ. Координатор проекту - Нортумбрійський університет, м.Ньюкасл (Велика Британія).

09-11 червня 2013 р. представники провідних українських класичних університетів, а саме Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Донецького національного університету, Харківського національного університету імені В. М. Каразіна, Львівського національного університету імені Івана Франка, провели чергову робочу зустріч у Донецьку. До зібрання долучилися представники незалежної студентської спілки України та Торгівельно-промислової палати Донецької області.

Вони взяли участь у семінарі та тренінгах, проведених представниками європейського координатора проекту професором Альфредо Москардіні та докторами Ребекою Страхан і Елісон Пікард. Проблемним питанням, що розглядалося та відпрацьовувалося в процесі дискусій, тренінгових сесій та презентацій, було визначено softskills – так звані «м’які» або життєві здібності: продуктивна комунікація, рефлексивні практики, взаємодія в групі, самооцінка, асертивність, креативне вирішення проблем, інформаційна компетентність, професійно-практичні навички (складання CV, аплікаційних заяв, портфоліо тощо), без високого рівня сформованості яких сучасний фахівець у будь-якій сфері діяльності навряд чи має шанси бути затребуваним на ринку праці та конкурентоздатним.

В межах роботи семінару було також оприлюднено накопичений українськими вищими навчальними закладами досвід у зазначеній галузі, визначено загальнонаціональні та регіональні пріоритети, окреслено перспективи подальшого розвитку проекту, наступним етапом якого буде розробка модулів курсу з формування та розвитку softskills сучасного фахівця з вищою освітою на підґрунті європейських стандартів.

Мультидисциплінарний підхід до окресленої проблеми дозволить залучити до розробки курсу провідних фахівців з різних факультетів і зацікавлених представників студентської спільноти за системою «mentoringandpeersupport».

Представниками Донецького національного університету створено сайт проекту IMPRESS, на якому кожен бажаючий може ознайомитися з новинами цієї міжнародної програми та перспективами її розвитку: IMPRESS.net.ua.

Керівник Центру працевлаштування
студентів та випускників
Київського національного університету імені Тараса Шевченка
А. І. Черняк,
докторант факультету психології
С. Ю. Пащенко





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024