Новини

 

Відбувся ІІІ міжнародний семінар „Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології”

10.06.2013
6-7 червня 2013 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка, за ініціативою навчально-наукового центру радіаційної безпеки провів ІІІ міжнародний семінар „Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології”. У роботі семінару взяли участь фахівці МАГАТЕ, провідних навчальних закладів, медичних, наукових та регулюючих установ країн Євро Союзу, Білорусі, Росії, України, представники урядових структур та депутатського корпусу України.
Семінар проводитися при підтримці Шведського регулюючого органу (SSM) в рамках проекту “Система забезпечення і контролю якості в медичній радіології”. Під час роботи семінару було представлено 60 доповідей.
Враховуючи, що актуальність розвитку медичної фізики тісно пов’язана з впровадження новітніх технологій в сферу охорони здоров’я, а підготовка фахівців з медичної фізики з урахуванням міжнародного досвіду є чинником, що суттєво впливає на стан здоров’я нації та розвиток науково-технічного потенціалу країни, учасники семінару повинні зосередитися на:
- зростаючої ролі медичної фізики у суспільстві;
- пріоритетних напрямах, які повинні якісно переформувати відношення науковців та практиків до цієї спеціальності;
- необхідності оновлення правової бази, щодо функцій медичного фізика.
Мета цього заходу - ефективне використання інтелектуального, творчого та промислового потенціалу вітчизняної науки для вирішення актуальних завдань та забезпечення сталого розвитку суспільства в освітній, науковій, промисловій та інноваційній складових, сприяння втіленню державної політики в області впровадження новітніх технологій та підготовки висококваліфікованих конкурентноспроможних кадрів для української держави.
Під час відкриття семінару Президент Української асоціації якості, віце-президенту Українського союзу промисловців та підприємців П.Я. Калита урочисто вручив директору навчально-науковому центрі радіаційної безпеки Київського національного університету імені Тараса Шевченка Асламовій Л.І. національний Сертифікат якості, за результатами проведеного аудиту. Це є черговим підтвердженням найвищого статусу нашого університету в справі підготовці та підвищення кваліфікації конче необхідних для суспільства фахівців з радіаційної безпеки та медичної фізики.






















Директор навчально-наукового
центру радіаційної безпеки Л.І.Асламова.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024