Новини

 

Посол Народної Республіки Бангладеш відвідав університет

06.06.2013
6 червня 2013 року Надзвичайний і Повноважний Посол Народної республіки Бангладеш С. М. Сайфул Хок відвідав Київський національній університет імені Тараса Шевченка.




С.М. Сайфул Хок у 1979 році закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, кандидат політичних наук.
Відбулася зустріч Посла Народної республіки Бангладеш С.М. Сайфула Хока та Радника почесного консульства Бангладеш в Україні Махбубула Алама з проректором з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) П. Бехом та начальником управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій університету В. Заславським
Під час зустрічі вони обговорили питання міжуніверситетської співпраці, залучення на навчання студентів із Бангладеш, спрощення видачі віз для навчання. Посол підтримав ідею створення асоціації випускників, які навчалися в університеті з різних країн світу. Така асоціація існує на терені колишнього Радянського Союзу і нараховує понад 2000 представників державних органів, дипломатичного корпусу, ректорів та професорів університетів, політичних та культурних діячів із багатьох країн світу.




Він відзначив важливість участі представників університетів з України (Києва, Харкова, Львова, Одеси) у виставках присвячених освіті та науці, що регулярно проходять в Бангладеш, Індії, Непалі, Шрі-Ланці та інших країнах регіону. Велика кількість майбутніх студентів хочуть навчитись у закордонних університетах і послухати особисто про правила вступу та освітні програми.
Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) П. Бех розповів про діяльність університету сьогодні, нові напрями і тенденції в українській освіті, міжнародне співробітництво університету, програми мобільності та обмінів. В. Заславський повідомив про досвід створення та розвитку програм обміну з університетами Норвегії та співробітництво в інноваційній сфері, обміном аспірантами.
Посол Бангладеш висловив ідею запровадження вивчення бенгальської мови, якою спілкуються понад 300 мільйонів чоловік, що займає 7 місце серед найпоширеніших мов світу.
Підписано меморандум про співпрацю між університетом м. Дакка та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка.






Управління міжнародного науково-технічного
співробітництва та інноваційних
технологій університету






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024