Новини

 

Розвиваємо англомовні магістерські програми

05.06.2013

Київський національний університет імені Тараса Шевченка повідомляє про подальший розвиток магістерських англомовних програм, які пропонуються українським та іноземним студентам.
В Інституті міжнародних відносин в 2013-2014 році буде запропоновано сім англомовних програм. Зокрема, магістерську програму “International Trade Regulation” (“Правове регулювання міжнародної торгівлі”) започатковано на відділенні “Міжнародне право”. Програма є унікальним освітнім проектом на території Східної Європи, який пропонує студентам високоякісну юридичну освіту у сфері міжнародної торгівлі – однієї з найперспективніших сфер діяльності для сучасного юриста.
Учасниками програми можуть стати як українські студенти, які мають диплом бакалавра з міжнародного права, так і іноземні студенти, які мають документ про отримання освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” за спеціальністю “право”, “політологія”, “історія”, “економіка”, “соціологія” та ін. і вільно володіють англійською мовою.
Програма підготовлена з урахуванням досвіду кращих юридичних шкіл Європи, які спеціалізуються на підготовці фахівців в галузі міжнародної торгівлі, а саме, World Trade Institute Бернського Університету (Швейцарська Конфедерація) і програми IELPO Університету Барселони (Іспанія).

Магістерська програма “Intеrnational Trаde Regulation” триватиме 3 семестри, а комплекс предметів, передбачений програмою, забезпечить студента ґрунтовними знаннями як з економічних, так і правових аспектів міжнародної торгівлі.
До затвердженого переліку, входять такі предмети економічного блоку: Політична економія міжнародної торгівлі, Конкуренція на світових ринках; юридичного блоку: Міжнародне торгове право, Конкуренційне право та міжнародна торгівля, Міжнародна торгівля і право інтелектуальної власності, Міжнародне фінансове право, Економічне право Євросоюзу, Міжнародне енергетичне право; вузькоспеціалізовані предмети: Засоби торговельного захисту, Санітарно-гігієнічні стандарти і технічні торговельні бар'єри, Правове регулювання міжнародної торгівлі послугами, Правове регулювання міжнародної торгівлі сільськогосподарською продукцією; вирішення спорів: Вирішення інвестиційних спорів, Вирішення спорів у Світовій Організації Торгівлі, Міжнародний комерційний арбітраж; компетенції практикуючого юриста: Адвокатура і юридична практика, Юридичне письмо, Методологія наукових досліджень міжнародного права, Навчальні судові дебати, а також: Українська мова (для іноземних студентів) та Практикум перекладу (для українських студентів).
До читання лекцій та проведення практичних і семінарських занять англійською мовою залучаються досвідчені викладачі Інституту міжнародних відносин, знайомі з практикою міжнародної торгівлі: О.Шнирков і М.Заблоцька (економічний блок), О.Буткевич, О.Виговський, Д.Скринька, О.Серьогін, Б.Криволапов, К.Смірнова, А.Кориневич, І.Влялько (юридичний блок).
Також до участі у програмі запрошені відомі фахівці-практики з права міжнародної торгівлі, які беруть участь у вирішенні інвестиційних і арбітражних спорів, переговорному процесі з питань зони вільної торгівлі з ЄС, у антидепінгових та спеціальних розслідуваннях:
Г. Галущенко - директор Департаменту судової роботи Міністерства юстиції України, який багато разів особисто брав участь у представництві інтересів України в закордонних і арбітражних судах;
Т. Качка - після закінчення Українських правничих студій працював на керівних посадах у Міністерстві юстиції України та Міністерстві сільського господарства України, неодноразово брав участь у міжурядових торгових переговорах в якості члена офіційних делегацій України;
В. Коцюбська - радник Адвокатської фірми “Сергій Козьяков і Партнери”, має багаторічний досвід в галузі міжнародної торгівлі, консультувала виробників і експортерів у багатьох торговельних розслідуваннях,входить до п’ятірки провідних юристів у сфері міжнародного торгового права за версією видання “Ukrainian Law Firms 2013”, неодноразово була тренером студентської команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка, яка виборювала провідні місця в міжнародних змаганнях з вирішення спорів у рамках Світової організації торгівлі;
А. Гладштейн - старший юрист Адвокатської фірми “Сергій Козьяков і Партнери”, має багаторічний досвід в галузі міжнародної торгівлі, консультувала виробників і експортерів у багатьох торговельних розслідуваннях, неодноразово була тренером студентської команди Київського національного університету імені Тараса Шевченка, яка виборювала провідні місця в міжнародних змаганнях з вирішення спорів у рамках Світовій організації торгівлі;
Б. Лобовик - старший менеджер “Ернст енд Янг Україна” (юридична практика), має багаторічний досвід в галузі міжнародної торгівлі, неодноразово був тренером студентських команд-учасниць у Конкурсу з міжнародного комерційного арбітражу імені Віллема Віса.
Науковим куратором програми є доцент кафедри міжнародного права Інститут міжнародних відносин С. Козьяков, один із авторів Закону України “Про зовнішньоекономічну діяльність”. Крім того, С. Козьяков має багаторічний досвід адвокатської діяльності у сфері міжнародної торгівлі, неодноразово представлялв інтереси українських та іноземних учасників антидемпінгових і спеціальних розслідувань. У квітні 2013 року рейтингове видання “Best Lawyers International” визнало Сергія Козьякова Юристом року у сфері міжнародного торгового права.
Магістерська програма “Intеrnational Trаde Regulation" має на меті підготувати висококваліфікованих та успішних спеціалістів з права міжнародної торгівлі, які, з одного боку, якісно захищатимуть інтереси клієнта на ринку приватних юридичних послуг, а з іншого боку, – ефективно відстоюватимуть державну позицію з питань міжнародної торгівлі. Попри велику кількість юристів в Україні і в світі, на ринку фахівців саме з питань міжнародної торгівлі спостерігається величезний попит.
Випускники англомовної магістерської програми “Правове регулювання міжнародної торгівлі” (“Intеrnational Trаde Regulation”) зможуть успішно працювати в профільних органах державної влади і управління, в юридичних департаментах великих державних і приватних підприємств, а також у асоціаціях, які об`єднують підприємства, що здійснюють експортно-імпортні операції. Крім того, випускники програми зможуть увійти в команду провідних приватних юридичних фірм, які спеціалізуються в практиці міжнародної торгівлі.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024