Новини

 

У наших математиків знову золотий ужинок!

30.04.2013


З 23 по 26 квітня 2013 р. у Львові проходив заключний другий етап Всеукраїнської студентської олімпіади з математики для студентів класичних університетів. Олімпіада проходить традиційно на базі Львівського національного університету імені Івана Франка (за інформацією організаторів – вже понад 35 років, а останні 20 років – поспіль). В окремі роки олімпіада проводилася в Інституті математики НАН України (м. Київ) та у Харківському і Дніпропетровському університетах.
Цьогорічне змагання зібрало понад 60 студентів-математиків з університетів Дніпропетровська, Донецька, Івано-Франківська, Києва, Кіровограда, Кременчука (Полтавська область), Луганська, Луцька, Львова, Миколаєва, Одеси, Сум, Харкова, Херсона, Чернівців. Як і завжди, окремо змагалися студенти 1-2 курсів (олімпіада з навчальної дисципліни «математика») та 3-5 курсів (олімпіада зі спеціальності «математика»).
Команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка цього року виборола 2 перших, 3 других та 7 третіх дипломів журі (із загальної кількості у 3 перших, 8 других та 11 третіх дипломів), тобто трохи більше, ніж половину всіх присуджених дипломів. На молодших курсах студенти механіко-математичного факультету виступили так: Кирило Мулярчик (2 курс) показав перший абсолютний результат та посів перше місце, Богдан Ківва та Максим Чаудхарі (1 курс) посіли другі місця, Олександр Руденко (1 курс) – третє місце. На старших курсах результати студентів механіко-математичного факультету виявилися такі: Віталій Сенін (4 курс) з другим абсолютним результатом на першому місці, Богдан Сорока (4 курс) – на другому місці, Максим Чорний (3 курс) та Кирило Свідерський (4 курс) – на третьому. Також на старших курсах виступали студенти факультету кібернетики Ігор Руснак (3 курс), Артем Пархомець, Марія Коляденко та Дмитро Лопатюк (4 курс), які отримали треті дипломи.
Вдало також виступили студенти Харківського університету (2 других та 2 третіх дипломи журі), Львівського університету (1 перший та 1 третій дипломи журі), Дніпропетровського університету (2 другі дипломи журі), Одеського університету (1 другий диплом журі).





Фото 1 – Голова журі професор О.Б.Скасків нагороджує абсолютного переможця по молодших курсах К.Мулярчика



Фото 2 – Голова журі нагороджує дипломом першого ступеня В.Сеніна



Фото 3 – В.Сенін після вдалої апеляції

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024