Новини

 

Київський університет - учасник Міжнародного екологічного форуму

29.04.2013
«Довкілля для України»
23 – 25 квітня 2013 року у Києві відбувся ювілейний форум, присвячений 10-й річниці проведення у Києві 5-ї Всеєвропейської конференції міністрів охорони навколишнього природного середовища «Довкілля для Європи». Форум-2013 знаковий ще й тим, що 2013 рік Президент України оголосив 2013 рік - роком спорту та екології.
Загальною метою форуму «Довкілля для України» є інтеграція стратегії «зеленої економіки» в суспільно-політичне, економічне та соціальне життя України задля забезпечення збалансованого (сталого) розвитку держави, співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу при вирішенні екологічних проблем, впровадження «чистих», ресурсо- та енергоефективних технологій в усіх галузях економіки, екологічно збалансованої системи природокористування і збереження екосистем, гарантування екологічної безпеки здоров’ю та життю населення, а також міжнародного співробітництва і розроблення рекомендацій для комплексної охорони довкілля.
Традиційно у Форумі-2013 взяли участь посадові особи нашої держави, а також представники міжнародних урядових та неурядових організацій, екологічна громадськістьУкраїни.
На Міжнародній конференції, що відбувалася в рамках форуму, розглядалися результати, досягнуті Україною в царині охорони навколишнього природного середовища, виконання та дотримання нашою державою міжнародних домовленостей, протоколів та конвенцій, що стосуються довкілля, обговорення виконання Карпатської конвенції, проведення конференції студентів та аспірантів, а також проведення вже традиційного бізнес-форуму.
Однією з основних подій форуму стала VI Міжнародна виставка «Довкілля 2013», що складалася з 12 тематичних розділів, де було розміщено понад 100 експонатів. З них відвідувачі ознайомилися з природоохоронними програмами великих промислових підприємств, інноваціями у галузі альтернативної енергетики, ідеями «екологічного дому» та облаштування територій великих міст. Виставка демонструвала розмаїття природних зон України та сучасний погляд на ключове питання - чи є в Україні екологічно чисте сільськогосподарське виробництво. У заходах брали участь іноземні учасники, які поділилися своїм досвідом стосовно збалансованого розвитку їхніх країн.
У VI Міжнародній виставці «Довкілля 2013» взяв участь і Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Зокрема, на стенді університету були представлені наукові розробки викладачів та науковців хімічного, радіофізичного, геологічного факультетів, географічного факультету кібернетики та ННЦ «Інститут біології», пов’язані з тематикою довкілля. 23 квітня відбулась організована завідувачем кафедри гідрогеології та інженерної геології Кошляковим О.Є. конференція (круглий стіл), де були представлені ґрунтовні доповіді, що викликали велику цікавість та змістовні дискусії.
Широке обговорення представлених університетом експонатів проходило біля стендів експозиції. Як завжди, увага була прикута до книжок – монографій та навчальної літератури, підручників та посібників.
За значні наукові досягнення в галузі охорони навколишнього середовища КНУ імені Тараса Шевченка нагороджений Почесною відзнакою та Дипломом учасника виставки.




















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024