Новини

 

"Кореспондент" назвав найкращі вузи країни

05.04.2013
Журнал Корреспондент у №13 від 5 квітня назвав найкращі ВНЗ України




Видання пише, що успішного професіонала з чітко вибудуваною кар'єрою, безліччю можливостей реалізувати себе і гідною сумою в зарплатній відомості сьогодні неможливо уявити без якісної сучасної освіти.

Правильно обраний вуз найчастіше стає фундаментом для майбутнього й одним з головних козирів конкурентоспроможності на ринку праці. Для того щоб визначити ці самі правильні вузи, Корреспондент і склав рейтинг вітчизняних передовиків навчання.

Під час складання рейтингу видання звернулося до тих роботодавців, яких вважає найкращими і найбільш успішними, – в їх число потрапили українські відділення міжнародних корпорацій і багато найбільших вітчизняних передовиків бізнесу. Таким чином, співробітники журналу поцікавилися думкою фахівців з добору персоналу 29 компаній, які відповіли на запитання, випускників яких вузів вони воліють наймати на роботу, тобто які університети навчають краще за інших.

У ході опитування Корреспондент просив назвати від одного до п'яти вузів у шести професійних сферах: юриспруденція; економіка та фінанси; маркетинг; піар і реклама; IT; гуманітарні спеціальності. За кожну згадку роботодавцем ВНЗ отримував один бал. Місце в рейтингу вуз займає згідно із сумарною кількістю балів.

У результаті з'ясувалося, що найбільш креативні – випускники Києво-Могилянської академії, а ті, хто навчався в Національному університеті ім. Тараса Шевченка, отримали чудову освіту.

Якщо казати про економістів, то найкращі результати демонструють випускники Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана. Глибокі знання бухгалтерського обліку та гарний рівень англійської мови дозволяють їм успішно справлятися із завданнями.

Юридична академія України ім. Ярослава Мудрого, яка розташована в Харкові, – одна з найкращих, де готують юристів, вважають роботодавці. Студенти академії на високому рівні знають англійську мову, їх вирізняє уміння поєднувати творчий і аналітичний підходи у вирішенні завдань.

Зведений рейтинг лідерів вищої освіти, складений на основі оцінок найкращих роботодавців країни. http://ua.korrespondent.net/journal/1538100-korrespondent-nazvav-najkrashchi-vuzi-krayini
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024