Новини

 

Співпраця з люблінським університетом наповнюється новим змістом

03.04.2013
3 квітня ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський прийняв делегацію Державного університету імені Марії Кюрі-Склодовської з польського міста Любліна. Відбулася дружня зустріч і зацікавлене обговорення освітянських проблем, що багато у чому виявилися схожими для двох університетів. Угоду про співпрацю два заклади підписали у 2011році і вже мають багато спільних напрацювань. У зустрічі взяли участь ректор люблінського університету Станіслав Міхаловський, декан факультету політології Гжегож Януш, координатор співпраці з Україною Валентин Балюк. З української сторони – проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв»язки) Петро Бех, директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка.
Леонід Васильович Губерський висловив задоволення загальними результатами співпраці з 14-ма польськими університетами, що з ними наш університет підписав Угоди. Пожвавився, зокрема, обмін викладачами і студентами, посилилися міжфакультетські зв»язки, активно і багатогранно працює Польський центр в Інституті філології. Але є ще, як кажуть, куди рости. В канву співпраці потрібно привносити нові сучасні формати, такі, наприклад, як запровадження подвійних дипломів, обопільне читання лекцій та зустрічі з відомими професорами, спільні наукові дослідження. Університет Тараса Шевченка відкритий і готовий до будь-яких форм співпраці.
Поляки активно підтримали всі пропозиції української сторони і, особливо, ідею запровадження подвійних дипломів, саме цей формат передбачений Меморандумом, що готується до підписання між факультетом політології університету з Любліна та ІМВ університету імені Тараса Шевченка. Сторонами виявлено також бажання активізувати спортивні та культурні обміни студентськими командами та колективами двох університетів, організацію Днів культури, спорту, спільних фестивалів і свят.

















фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024