Новини

 

Науковий форум географів

17.03.2013
16-17 березня 2013 року на географічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду відбулася міжнародна конференція «Процеси просторової трансформації в Центральній Європі у ХХІ столітті». В роботі конференції взяли участь понад 60 вчених з провідних університетів та дослідницьких інститутів України, Польщі, Словаччини, Чехії, Німеччини, Литви, Білорусі, Росії, Молдови, Грузії, Туреччини, США.
Конференцію відкрили проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка з наукової роботи професор Сергій Вижва та Президент Українського Географічного Товариства професор Петро Шищенко.
Наукові доповіді торкалися трьох ключових проблем: регіональні демографічні, соціальні та економічні трансформації у Центральній Європі; урбанізаційні, міграційні процеси та трансформація міського простору; етнополітичні, культурні трансформації, розвиток сфери послуг та туризму.
Під час тематичної екскурсії учасники конференції ознайомилися із процесами просторової трансформації в історичній частині Києва, ревіталізації та джентрифікації окремих індустріальних та житлових районів міста.
Учасники відзначили високий науковий та організаційний рівень проведення конференції та обговорили перспективи подальшого співробітництва й виконання спільних проектів.













Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024