Новини

 

Лекція доктора Кларенса Джонса на історичному

22.02.2013
В п’ятницю, 22 лютого на Історичному Факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка за сприяння посольства США в Україні відбулась лекція для магістрів факультету поважного гостя - професора Стенфордського університету США, доктора Кларенса Джонса, яка була присвячена найпринциповішим ключовим моментам історії афроамериканського населення США.
Особлива цінність даної зустрічі полягала в тому, що пан Джонс тривалий час був соратником, помічником і особистим юристом всесвітньо відомого лідера темношкірого населення Сполучених Штатів Мартіна Лютера Кінга.
В своїй змістовній лекції пан Джонс дав високофахові відповіді на самі гострі питання, які стояли і стоять перед темношкірою Америкою. Як висновок професор Джонс підкреслив, що обрання Барака Обами першим в історії США темношкірим президентом, багато в чому стало наслідком політики і практики “мирного протесту” мільйонів афроамериканців, засновником і провідником якої і був його друг Мартін Лютер Кінг.
Лекція професора Джонса викликала неабиякий інтерес студентів факультету, які дуже тепло зустріли нашого видатного гостя.
Відкривав лекцію і представляв гостя заступник декана з наукової роботи, кандидат історичних наук, доцент Комаренко Олександр Юрійович. Також на лекції були присутні й представники посольства США в Україні на чолі з заступником аташе з питань культури Артуром Евансом.





























Автор кандидат історичних наук, доцент О.Ю. Комаренко
Фото Володимира Штефана / Історичний факультет КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024