Новини

 

Студенти економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка втретє поспіль здобули перемогу на всеукраїнському етапі конкурсу інвестиційних досліджень CFA Institute Research Challenge

28.02.2013
Студенти економічного факультету КНУ імені Тараса Шевченка втретє поспіль здобули перемогу на всеукраїнському етапі конкурсу інвестиційних досліджень CFA Institute Research Challenge (колишній Global Investment Research Challenge). Наступний етап конкурсу відбудеться 10-11 квітня у Лондоні, де команда КНУ імені Тараса Шевченка буде представляти Україну і змагатися за право участі у світовому фіналі.
Головною метою конкурсу CFA Institute Research Challenge, що вже втретє був проведений в Україні, є удосконалення вмінь студентів щодо інвестиційних досліджень, розвиток їх аналітичних здібностей та презентаційних навичок. Український етап конкурсу тривав з 1 жовтня по 21 лютого, протягом якого команди-учасниці здійснили комплексне дослідження інвестиційної привабливості українського агрохолдингу Kernel.
Конкурс складався з трьох етапів. На першому етапі учасники працювали над звітом, що оцінював інвестиційну привабливість галузі торгівлі зерном. На основі даного дослідження були обрані 25 команд, які проходили у наступний раунд.
Другий етап полягав у написанні інвестиційного звіту щодо доцільності інвестування у акції компанії Kernel. Команди мали можливість зустрітися з представником досліджуваної компанії та прослухати ознайомчу презентацію, учасникам надавалося право відправити один лист з трьома запитаннями уповноваженій особі від підприємства.
Кожна команда співпрацювала з наставниками та з керівником від університету. Наставниками, оцінювачами та суддями конкурсу виступили експерти провідних українських інвестиційних та аудиторських компаній: KPMG, Deloitte, Concord Capital, Dragon Capital, BCG, McKinsley&Company, Ernst & Young, Eavex Capital, і Troika Dialog. За результатами оцінки звітів лише 10 команд отримали право презентувати своє дослідження журі та змагатися у всеукраїнському фіналі.
Фінал конкурсу відбувся 21 лютого в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка. За результатами другого етапу до нього увійшли команди студентів із 10 університетів України: Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана, Київської школи економіки (KSE), Національного університету України "Києво-Могилянська академія", Харківського національного економічного університету, Чернігівського державного технологічного університету, Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету державної податкової служби України, Сумського державного університету, Чернігівського державного технологічного університету, Київського національного торгівельно-економічного університету.
З привітальною промовою до учасників звернувся президент Українського товариства інвестиційних професіоналів CFA Ukraine Андрій Безп’ятов та віце-президент Українського товариства інвестиційних професіоналів CFA Ukraine Нічосова Тетяна.
За правилами змагань, на європейському регіональному фіналі Україну будуть представляти дві команди, однією з яких стала команда Київського національного університету імені Тараса Шевченка, до складу якої ввійшли 5 студентів:
• Андрій Божко (2 курс магістратури, спеціальність «Страхування та ризик-менеджмент»);
• Ольга Антропова (2 курс магістратури, спеціальність «Корпоративні фінанси»);
• Дмитро Головчук (1 курс магістратури, спеціальність «Корпоративні фінанси»);
• Дмитро Капцан (1 курс магістратури, спеціальність «Корпоративні фінанси»);
• Віталій Ігнатюк (4 курс, спеціальність «Економічна кібернетика»).

Своєю перемогою команда завдячує керівнику від університету – к.е.н., доценту кафедри фінансів Олені Любкіній, та ментору від інвестиційної компанії KPMG – Артему Костю.
Команда від Київського національного університету імені Тараса Шевченка буде представляти Україну на регіональних змаганнях 10-11 квітня 2013 року у місті Лондон, Великобританія.

Довідка про CFA Ukraine
CFA Ukraine - Українське товариство інвестиційних професіоналів, яке об'єднує більше 200 представників інвестиційної професії в Україні. CFA Ukraine входить у міжнародну мережу організацій глобальної асоціації інвестиційних професіоналів CFA Institute.
Місією суспільства CFA Ukraine є впровадження найвищих стандартів етики, освіти і професіоналізму в інвестиційній сфері України. Основні цілі суспільства - об'єднання інвестиційних професіоналів, забезпечення їхнього постійного навчання та соціальної єдності, а також підвищення рівня обізнаності в Україні про кваліфікацію CFA, як про глобальний стандарт інвестиційної професії.
Детальніша інформація про CFA Ukraine доступна на сайті: www.cfaukraine.org.












Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024