Новини

 

Презентація книг Мішеля Терещенка

18.12.2012
18 грудня в Інститут філології Київського університету імені Тараса Шевченка завітав нащадок відомо роду українських підприємців і меценатів Мішель Терещенко. Підприємець і письменник презентував дві свої книги – «Перший олігарх: Михайло Іванович Терещенко (1886-1956)» (2012) та «У пошуках скарбу сім’ї Терещенків: 2002-2012: Десять років повернення на українську землю… залишену 85 років тому» (2012).
На зустрічі Мішель Терещенко розповів про найцікавіші факти з життя сім’ї свого дідуся. Зокрема, автор книги, збираючи матеріали про свій рід в Україні, переконався, що розповіді його бабусі про величезні статки її сім’ї виявилися реальними. Найдорожчі у світі яхти, прикраси, картини – це все могли собі дозволити власники 39 цукрових заводів. Цікавою видалася історія про синій діамант – другий на той час за розміром у світі, подарований Михайлом Івановичем своїй дружині. Цей дорогоцінний камінь врятував (за деякими версіями) життя тодішньому Міністру іноземних справ уряду Керенського Михайлу Терещенку, ув’язненому більшовиками.
Мішель Терещенко на прохання аудиторії розповів також про свою підприємницьку діяльність на землях пращурів. Він налагодив успішне виробництво льону у співробітництві з Інститутом луб’яних культур у Глухові й переніс туди офіс своєї групи «Linen of Desna». За три-чотири роки, переконаний бізнесмен, льон стане затребуванішаним у рази, й тоді, хто знає, в Україні може відновитися колишня слава роду Терещенків.












Текст: Анна Мукан,
Фото: Валерій Попов, Олександра Борейчук






Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024