Новини

 

Надзвичайний і Повноважний Посол Чилі в Україні в ІМВ

05.12.2012
4 грудня в Залі засідань Вченої ради Інституту міжнародних відносин відбулася лекція Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Чилі в Україні (за сумісництвом), присвячена основним напрямкам зовнішньої політики Чилі, зокрема щодо країн Східної Європи.
Пан Хуан Едуардо Егигурен Гузман розповів студентам про головні засади зовнішньої політики Чилі, основними з яких є повага до міжнародного права та міжнародних договорів, дотримання Статуту ООН, просування в країні міжнародних стандартів в галузі прав і свобод людини, лібералізація торгівлі.
Пан Посол також зауважив, що участь держави в багатосторонніх договорах є запорукою ефективної підтримки миру та безпеки, сприянню плідній співпраці між країнами, спільному розв’язанню нагальних питань та досягненню консенсусу в міжнародному співтоваристві.
Крім того, студенти дізналися про особливості економічних та політичних зв’язків Чилі з найближчими сусідами: Аргентиною, Болівією та Перу. Найдавнішими з них є аргентино-чилійські, які будуються не тільки на тлі спільної історії, але завдячуючи схожим підходам Урядів обох країн в питаннях зміцнення економічної та культурної взаємодії.
Не залишився поза увагою і той факт, що після досягнення Україною незалежності збільшилася кількість дипломатичних візитів між обома країнами. Так, у 1995 році Президент України Леонід Кучма відвідав Чилі. Під час візиту було досягнуто домовленості щодо активізації дипломатичних, економічних та політичних взаємовідносин між Чилі та Україною.
Наприкінці лекції пан Хуан висловив сподівання щодо поглиблення існуючої співпраці завдяки скасуванню візового режиму між нашими країнами.



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024