Новини

 

Всеукраїнський Інформаційний день Програми Темпус ІV

05.12.2012
13-14 грудня 2012 р. в Києві проходитиме Всеукраїнський Інформаційний день Програми Темпус ІV

Національний Темпус-офіс в Україні в співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України спільно з Національним технічним університетом України «Київський політехнічний інститут» проводить Всеукраїнський Інформаційний день Програми Темпус ІV – 2012 та семінар з питань упровадження інструментів Болонського процесу – ЄКТС і Національної рамки кваліфікацій за участю Національних експертів з реформування вищої освіти, а також консультації з підготовки проектних заявок.

Під час Інформаційного дня будуть презентовані особливості шостого конкурсу Програми Темпус IV, умови участі, пріоритети, правила заповнення аплікаційної форми та супроводжуючих документів, результати п’ятого конкурсу Програми Темпус ІV, інші освітні програми Європейського Союзу – Еразмус Мундус і Жана Моне, досвід участі у міжнародних програмах вищих навчальних закладів і перспективи розвитку міжнародних освітніх програм ЄС.

До участі запрошуються представники вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ та інших організацій і підприємств, зацікавлених у міжнародних освітніх проектах, навчанні та стажуванні в Європі.

У зв’язку із запланованими Європейським Союзом трансформаціями міжнародних освітніх програм у 2012 р. буде оголошено останній конкурс Програми Темпус IV, тому в межах цьогорічного конкурсу вдвічі збільшується фінансування і, відповідно, збільшиться кількість підтриманих українських проектів, порівняно з минулим роком, коли 23 проекти за участю 53 вищих навчальних закладів України стали переможцями. Загалом за останні 10 років українські учасники отримали близько 50 млн євро за Програмою Темпус – програмою зовнішньої допомоги Європейського Союзу з метою сприяння модернізації систем вищої освіти в країнах-партнерах ЄС через активізацію співпраці між вищими навчальними закладами країн-членів ЄС і країн-партнерів.

У 2012 році Київський національний університет імені Тараса Шевченка був представлений більш ніж у 15 консорціумах, які готували проектні пропозиції. П’ять проектних команд нашого університету, які формували ідеологію проектів та документували пропозиції, стали переможцями 5-го конкурсу проектів програми ТЕМПУС 2012.

Реєстрація обов'язкова! Реєстраційну форму можна знайти на сайті http://www.tempus.org.ua/

Контакти. Національний Темпус-офіс в Україні, http://www.tempus.org.ua, тел. 044 2866668; 044 3322645, tempus@ilid.org.ua, 097 4529210, Жанна Таланова.

Відділ міжнародного співробітництва, Головний корпус КНУ, кім. 267
(044) 239-31-50 || umz@univ.kiev.ua



Kind regards,

Svitlana Bilous

Office for International Cooperation

Taras Shevchenko National University of Kyiv

tel: +38 (044) 239-31-50;

fax: +38 (044) 239-31-00;

e-mail: umz@univ.kiev.ua

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024