Новини

 

Переможці ІХ конкурсу „Авторської пісні та поезії”

02.12.2012
Чотири години тривало справжнє свято пісні та поезії, що створили студенти Київського національного університету імені Тараса Шевченка на ІХ конкурсі „Авторської пісні та поезії” 28 листопада 2012 року. Сцена Актової зали Головного навчального корпусу університету гомоніла відлунням частинок душі кожного конкурсанта, які розкривали в своїх творах різну тематику: патріотичну, болісно соціальну, присвячену матері та батьку, тонкої лірики, гумору, спогадів, сподівань та надій. Кількість талантів цього року перебільшила показники минулих років та дорівнювала 45 учасників.

Приємно, що зала була наповнена не тільки учасниками, а й батьками, друзями та одногрупниками конкурсантів, які кожний виступ підтримували бурхливими оплесками - це ж так важливо виступаючим.

Конкурсанти заздалегідь заповнювали заявки на участь у конкурсі та ретельно до нього готувались. Кожен учасник поділився з присутніми тим, що насправді для нього є їх творчість. Цікаво, що вислови були різноманітними та допомагали презентувати особистість кожного учасника конкурсу.

Поезія доповнювалась візуалізацією слайд-шоу, відео - роликів та фоновою мелодією, яка суттєво допомагала розкрити емоцію, зміст та головну ідею твору. Виходячи на сцену конкурсанти намагались вгамувати творче хвилювання. Було помітно, що ніхто не залишився байдужим до виступу іншого.

Велика подяка ведучим конкурсу - Ксенії Призіглей, студентці 4 курсу, Філософського факультету та Євгену Коротичу, студенту 1 курсу, Економічного факультету, які дуже відповідально поставилися до своєї почесної місії та гідно відпрацювали протягом тривалих, але непомітних годин конкурсу. Також хочемо відмітити заслугу та великий внесок в якість роботи ведучих керівника студії драматичного театру (художнє читання) Юлію Шустер.

Первинна профспілкова організація університету допомогла Молодіжному центру культурно-естетичного виховання гостинно привітати Членів журі, серед яких були присутні Заслужена артистка України, диригент оркестру, викладач Київського національного університету культури і мистецтв, керівник студії гри на гітарі МЦКЕВ, Голова журі - Вікторія Анатоліївна Жадько. Член спілки письменників України, член спілки земляцтва та козацтва, автор 2 книг, поет, публіцист, перекладач – Людмила Василівна Паниченко. Письменник, сходознавець, культурософ, головний редактор журналу „Український світ” – Олександр Андрійович Шокало. Композитор, гітарист, педагог, в творчому доробку якого понад 100 пісень та інструментальних композицій. Що веде активну творчу діяльність як виконавець класичної та авторської музики – Олег Григорович Саліванов.

Журі відмітило більш високий рівень змісту та виконання творів в порівнянні з минулим роком. Було сказано, що вже сьогодні всіх молодих поетів можна долучати до Національної спілки письменників України. Прозвучала також цікава думка, що можливо це саме епоха Водолія так вплинула на прояв океану талантів в університеті. Що підтверджує факт наявності виключно першокурсників серед переможців в номінації „Авторська поезія”: Ольга Руда, студентка 1 курсу ІМВ (І місце - 58 балів), Ярина Лавринович, студентка 1 курсу Інституту Біології (І місце - 58 балів), Надія Ярадайкіна, студентка 1 курсу Фізичного факультету (ІІ місце – 57 балів) та Марина Ворончук, студентка 1 курсу Хімічного факультету та Максим Максимчук, студент 1 курсу Фізичного факультету (ІІІ місце – 56 балів). В номінації „Авторська пісня” перемогли студенти старших курсів, такі як: Олена Мельник, студентка 4 курсу Інституту філології (І місце - 59 балів), Олексій Ігнатенко, курсант 3 курсу Військового Інституту (ІІ місце – 57 балів) та Юлія Бубякіна, студентка 5 курсу Філософського факультету (ІІІ місце – 55 балів).

Щиро дякуємо Ректорату за допомогу в організації конкурсу та надання заохочувальної премії переможцям конкурсу в розмірі: 800 гривень – за 1 місце, 600 гривень – за 2 місце, 400 гривень – за 3 місце.













Наталія Антоненко,
керівник художній МЦКЕВ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024