Новини

 

Словенські письменники в Інституті філології

30.11.2012
28 листопада студенти слов’янської філології та літературної творчості замість звичайної лекції почули унікальну – від гостей Інституту філології, словенських письменників Луції Степанчич, Горана Войновича та Міха Мацціні. Всі ці творчі особистості дуже багатогранні. Крім письменницького хисту, вони мають ще й інші захоплення та професії. Так, Луція Степанчич за освітою – художник-реставратор, а ще – літературний критик. Горан Войнович – режисер фільмів і телепередач, сценарист і літературний критик. Міха Міцціні– сценарист, режисер, спеціаліст із комп’ютерних технологій, автор підручників. Крім того, словенські письменники мають численні визнання в сфері художнього слова й екрану.
На зустрічі зі студентами письменники розповіли про свою творчу діяльність , зокрема, – про останні книги. Луція Степанчич, авторка критичних текстів «Сім років», збірок оповідань «Мертвяки і шлягери» і «Козел та й годі», поетичної книги «Люблянський покажчик» вела мову про свій перший роман «В четвер о шостій» (2011), номінований на премію «Креснік» в категорії «найкращий словенський роман».
Горан Войнович як письменник відомий насамперед романомбестселером «Зайди, геть», за який автор отримав премію «Креснік». Темою промови пана Горана на зустрічі став його другий роман –«Югославія, моя країна» (2011), який отримав високу оцінку критиків на батьківщині автора й був перекладений багатьма мовами.
Про свою творчу діяльність розповів і автор 16 художніх книг Міха Мацціні.
Після виступів письменників усі бажаючі могли поставити запитання гостям, а також придбати їхні нові твори.

Текст: Анна Мукан,
Фото: Валерій Попов







Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024