Новини

 

Ректор КНУ зустрівся з Послом Болгарії

28.11.2012
27 листопада 2012 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красимір Мінчев. Голову дипломатичної місії дружньої країни прийняв ректор КНУ академік Леонід Губерський.
На зустрічі також були присутні проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех, завідувач кафедри слов’янської філології Інституту філології КНУ Ольга Паламарчук, декан факультету навчання іноземних громадян Юрій Носик та Марієта Георгінова - член Болгарської Академії Наук, яка викладає в Інституті філології КНУ.
Леонід Губерський розповів про наукову і освітню роботу в університеті та про міжнародну співпрацю. Зокрема, ректор підкреслив, що наука інтернаціональна, тому наш університет зацікавлений у спільних наукових проектах і розробках, має практику подвійних дипломів, та докладає всіх зусиль, щоб кожен випускник КНУ відчував свою конкурентоспроможність не тільки на українському ринку праці, а й на ринку праці інших країн.
Мова йшла про відновлення співпраці з Софійським університетом імені Св. Климента Охридського і надання їй нових ефективних стимулів . Угода про співпрацю між двома вищими навчальними закладами існує з 2001 року, проте співпраця розвивається не так інтенсивно, як хотілося б. «Посольство надає великого значення налагодженню співпраці між навчальними закладами Болгарії та України. А тепер одне з головних завдань - оживити співпрацю між Софійським університетом імені Св. Климента Охридського та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка», – зазначив Посол Республіки Болгарії в Україні Красимір Мінчев.












































фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024