Новини

 

Посол Республіки Казахстан – гість КНУ

27.11.2012
27 листопада 2012 року відбулася зустріч ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка академіка Леоніда Губерського з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Заутбеком Турисбековим.
На зустрічі були також проректор з наукової роботи Сергій Вижва, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Петро Бех, заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Олександр Меньшов.
Леонід Губерський розповів про особливості участі університету в Болонському процесі, про новації в його освітній, науковій та дослідницькій діяльності, а також про нові форми співпраці з університетами-партнерами і, зокрема, з казахстанськими.
В бесіді з Заутбеком Турисбековим йшлося про ймовірність відкриття філії Київського національного університету імені Тараса Шевченка при одному з університетів Республіки Казахстан. На думку Посла, це важливе питання, що потребує великої праці, але має всі шанси на успіх. Адже в Казахстані проживає 330 тисяч українців.
Заутбек Турисбеков подякував за можливість зустрічі й зазначив, що особливу атмосферу університету відчув ще не переступивши його поріг, а побачивши Головний корпус: колір, меморіальні дошки, пам’ятний знак – все це підкреслює велич вашого навчального закладу, нагадує про древню історію його наукової школи.
Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні також відвідав Інститут філології КНУ та прочитав студентам лекцію.










































фото Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024