Новини

 

У КНУ обговорили питання видобутку нетрадиційного газу

21.11.2012
21 листопада 2012 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся семінар «Проект Підвищення рівня обізнаності суспільства з питань нетрадиційного газу – економічні можливості та екологічні запобіжники».
У відкритті семінару взяв участь Надзвичайний та Повноважний Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт. Він наголосив на важливості дослідження питань, що стосуються видобутку нетрадиційного газу й зазначив, що на сьогодні є актуальним діалог з суспільством щодо ефективності й безпечності видобутку нетрадиційного газу, побажав успішного, інформативного семінару та подякував КНУ імені Шевченка за підтримку, що надає університет у вивченні зазначених питань.
Генеральний директор Компанії «Шелл в Україні» Грем Тайлі, вітаючи присутніх, висловив подяку Британській Раді в Україні й Київському університету та побажав плідної праці учасникам семінару.
У своєму виступі, під час відкриття семінару, проректор з наукової роботи КНУ професор Сергій Вижва зазначив, що для того щоб обговорення у суспільстві питання видобутку нетрадиційного газу базувалось на конкретних фактах, проведення таких семінарів є надзвичайно важливим.
Під час семінару було обговорено низку питань, серед яких: Україна – поточна ситуація та перспективи в галузі розвідки та видобутку нетрадиційного газу; узагальнення питань та можливих проблем навколо розвідки і видобутку нетрадиційного газу; досвід та напрацювання університетів Великобританії у питаннях розвідки та видобутку нетрадиційного газу; досвід та напрацювання університетів України у питаннях розвідки та видобутку нетрадиційного газу.




















текст, фото Тетяни Воротняк/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024