Новини

 

РАДІОФІЗИКИ ЗНОВУ ПЕРЕМОГЛИ

12.11.2012


2-7 листопада 2012 року на базі Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна пройшов ХІ Всеукраїнський студентський турнір фізиків.
Студентські турніри фізиків (СТФ) були започатковані на радіофізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка за ініціативою самих студентів у 2000 році. Всеукраїнські СТФ проводяться з 2003 року (на базі Одеського національного університету імені І.І.Мечникова у 2003-2004 рр., на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка у 2005-2010 рр., на базі Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна - з 2011 р.)
У ХІ Всеукраїнському СТФ взяло участь 12 команд, що представляли 10 університетів (Харківський національний університет представляло 3 командами). Було проведено чотири кола регулярних ігор, коли всі команди по черзі зустрічалися одна з одною. Потім був проведений фінал, в якому чотири найкращі за результатами попередніх ігор команди презентували свої найкращі розв'язки. У фіналі зустрілися команди Донецького, Прикарпатського (Івано-Франківськ), Київського та Харківського національних університетів.
У напруженій боротьбі другий рік поспіль перемогу виборола команда радіофізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі:
Демкович Ігор – 2 курс, капітан;
Борейко Максим – 2 курс;
Даник Антон – 2 курс;
Третьяков Даніїл – 2 курс;
Бондаренко Артем – 4 курс;
Махновець Катерина – випускник бакалаврату, зараз на 1 курсі Інституту високих технологій.
Ставши переможцем Всекраїнського турніру, наша команда представлятиме Україну на Міжнародному студентському турнірі (командній олімпіаді) фізиків, що має відбутися навесні 2013 року у Лозанні (Швейцарія).
Вітаємо переможців!


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024