Новини

 

Виставка квітів та живопису “Краса землі”

18.02.2005
ПРЕС-РЕЛІЗ



24 лютого 2005 року о 17:00 в галереї Київського університету (вул. Володимирська, 60) відбудеться відкриття виставки “Краса землі”, присвяченої квітам та рослинному світу.

Виставка живих рослин із всього світу та живописних робіт присвячених квітам та природі художниць Тетяни Горюшиної, Лесі Лотиш, архітектора Олесі Кучменко, декоратора Людмили Оксаметної, вишивка телеведучої Анжеліки Рудницької, ескізи поштових марок та фотографії Сергія Бєляєва.

В картинах архітектора Олесі Кучменко можна побачити лірику міських квітів. Її живопис і графіка водночас ексцентричні та ніжні, а розпис по склу вишуканий і легкий. Біонічні форми допомагають їй при створенні мозаїки, проектів інтер’єрів та меблів. Живопис Лесі Лотиш має риси мистецтва класичних часів, але приваблює свіжістю колориту та внутрішнім теплом. Виконані в авторський техніці, малюнки квітів Тетяни Горюшиної, мають філософські риси, художниця також працює в монументальному жанрі: розписує інтер’єри кафе. Опахали та посуд декоратора Людмили Оксаметної пронизані квітковою темою, адже природа сама підказує авторці форми та стиль.

Несподівано для широкого загалу співачка та телеведуча Анжеліка Рудницька представила яскраві вишити гладдю картини. Відомо, що така техніка потребує й хисту й не абиякої терплячості, а враження від творів, їх енергетику кожен може перевірити на собі.

Рослини всіх континентів планети надані Ботанічним садом імені Академіка Фоміна, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що був заснований у 1839 році. Зараз він має унікальну колекцію рослин, серед яких орхідеї, сакури, пальми, кактуси, та екземпляри, якім більше ста років.


ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024