Новини

 

Відкрита лекція професора Хемі Алпаса(Близькосхідний технічнийуніверситет, м. Анкара, Туреччина)

06.11.2012
2 листопада 2012 року студенти та викладачі економічного факультету відвідали лекцію проф. Хамі Алпаса (Близькосхідний технічний університет, м. Анкара, Туреччина) на тему: "Глобальна безпека: продовольча безпека. Загальні виклики безпеки», яка викликала жвавий інтерес аудиторії та цікаву дискусію. Лекція відбулася в рамках офіційного візиту проректора Близькосхідного технічного університету проф. Алпаса до економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка для читання лекцій та налагодження співробітництва.
Проф. Алпас був керівником 12 національних та 3 міжнародних проектів. Він організатор міжнародних конференцій з питань продовольчої безпеки і економічної безпеки, екологічного тероризму і екологічної безпеки, зокрема: він був директором НАТО SPS проекту-дослідження «Продовольча безпека» за участю20 країн світу протягом 2004-2008 рр., NATO-CCMS короткострокового проекту «Ecoterrorism» 2005-2008 рр. і членом NATO-COST Стратегічного комітету експертів з питань продовольчої безпеки та її моделювання, NATO-COST ради, Брюссель,Бельгія, 2006 р. і НАТО-SPS Ради експертів з питань екотероризму, Венеція, Італія, 2007 рік. Має більше 350 цитувань (ISI WebofScience).
В рамках візиту проф. Алпаса були зроблені також:
- презентація Близькосхідного технічного університету, м. Анкара, Туреччина,
- презентація FP7 рамкової програми - досвід проекту PLANTFOODSEC,
- проведено круглий стіл для вироблення дорожньої карти подальших можливих альтернатив співпраці.
Офіційною приймаючою стороною виступила кафедра економічної кібернетики (зокрема, проф. Черняк О.І. та доц. Харламова Г.О.) за підтримки декана економічного факультету проф. В.Д. Базилевича та НТСА економічного факультету у особі студента 2-го курсу кафедри економічної теорії Богдана Чекана.







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024