Новини

 

Зустріч студентських лідерів України з президентом Європейського студентського союзу

26.10.2012


25 жовтня в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу» в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася зустріч голови Студентського парламенту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Максима Макарчука, виконуючого обов’язки голови Всеукраїнської студентської ради Олександра Тура, президента Національного студентського союзу Миколи Бучка та голови Студентського парламенту Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова Ростислава Рижкова з президентом Європейського студентського союзу Кариною Уферт.
Під час зустрічі учасники ознайомили президента ЄСС з особливостями студентського руху України. Також обговорювалися питання реалізації положень Болонського процесу в Україні та співпраці найчисельніших та авторитетних студентських організацій України із Європейським студентським союзом.
Максим Макарчук обговорив із пані Уферт ряд важливих для студентсва Університету питань. Ключових домовленостей було досягнуто відносно допомоги ЄСС в обміні студентами з університетами країн-членів організації.
Як зазначив Олександр Тур, в Україні існує безліч громадських студентських організацій та об’єднань, тому на сьогодні важливим є вироблення такого механізму співпраці з ЄСС, який забезпечив би максимально легітимне представлення всього широкого загалу студентства України.
Ростислав Рижков розповів про реалізацію академічної мобільності в Україні, зокрема, про державну програму обміну студентами і аспірантами між університетами України і провідними навчальними закладами США, Франції, Великобританії та інших економічно розвинених країн, а також низку інших програм обміну за участю вищих навчальних закладів України.
Микола Бучко обговорив з Кариною Уферт низку питань щодо членства у Європейському студентському союзі Національного студентського союзу, який з травня 2012 р. має статус кандидата на вступ до ЄСС, та повідомив про готовність до фінального етапу моніторингу – відвідання України експертною комісією ЄСС.
Карина Уферт розповіла про основні засади діяльності та завдання Європейського студентського союзу, зокрема, щодо контролю за якістю вищої освіти та проведенням освітніх реформ в країнах-партнерах, наголосила на необхідності активної участі студентства у процесах реформування вищої освіти, а також висловила значну зацікавленість у подальшій співпраці українських та європейських студентських громадських організацій та їх об’єднань.







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024