Новини

 

Крістофер Райан прочитав лекцію у міжнародників

17.10.2012
"У п’ятницю, 12 жовтня, до Інституту міжнародних відносин завітав професор університету City University London Крістофер Райан (Сhristopher Ryan). Професор Райан прочитав студентам відділення «Міжнародне право» лекцію «Практика укладання договорів: юридична дійсність усних завірянь» (Care in Negotiating Contracts. Representations: are they Terms or not?).
Професор Райан навів порівняльні характеристики двох правових систем – англосаксонської, або загальної, та континентальної. Пан Райан наголосив, що для справжнього фахівця у галузі юриспруденції та міжнародного права, важливо вивчати обидві системи (в європейських країнах, зокрема і в Україні, поширена континентальна, у Великій Британії – звичаєве право). Лектор детально розповів про історичний розвиток системи загального права, наголосив на її головних характеристиках, а також тих галузях права, що регламентуються в основному прецедентним правом, зокрема – на праві договорів (contract law).
Головним принципом в укладанні будь-яких договорів лектор визначив правильне тлумачення слів та понять, якими фіксуються умови договору. «Language sometimes is more important than the profound knowledge of law», – цими словами професор недвозначно зауважив, що гарний юрист чи фахівець-правник, повинен мати хист не лише до тлумачення законів, а й до правильної (спочатку – усної, разом із контрагентом, а згодом – письмової) інтерпретації понять, зафіксованих у договорі.
Наприкінці зустрічі Крістофер Райан розповів студентам про британський університет City University London, де він викладає вже близько 23 років, про його навчальні юридичні та правові програми для студентів та аспірантів, що доступні іноземцям у підрозділі університету City University London під назвою «The City Law School», про окремі навчальні курси (зокрема, курс права інтелектуальної власності, права засобів масової інформації, судовий процес в енергетичній сфері тощо), детальніше про які можна дізнатися із офіційного сайту університету http://www.city.ac.uk/law/.
Інтерес аудиторії викликала інформація про середню заробітну платню, яку отримують юристи, юрисконсульти та фахівці-правники у британських компаніях, які зацікавлені у фахівцях із континентального права, що володіють трьома і більше мовами.
Цікава та інформативна лекція пройшла у дружньому форматі: увесь матеріал пан Райан супроводжував власними прикладами, жартував із аудиторією та ласкаво запросив студентів Інституту відвідати його історичну Батьківщину – Нову Зеландію, а також й університет, де він викладає. Студенти Інституту подякували професору за можливість дізнатися про особливості англосаксонської правової системи «з перших вуст» та виявили бажання зробити спільне фото на пам’ять."


Посилання на інші фото: www.ex.ua/view/17403502
КукінаЗінаїда
Інститут міжнародних відносин





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024