Новини

 

Географи розширюють співробітництво з Італією шляхом підготовки фахівців з подвійними дипломами

08.10.2012
13 вересня 2012 року Сенат італійського університету міста Мачерата ухвалив Угоду про наукову та навчальну співпрацю між університетом міста Мачерата та Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Зважаючи на взаємну зацікавленість обох університетів у вивченні природничих, культурних, мовних особливостей двох країн, а особливо, географії та туризму, на географічному факультеті розпочато співпрацю з запровадження подвійного документу про освіту за напрямком «туризм». Створено спільну робочу групу у складі: начальника управління міжнародних зв’язків професора Уол Делула Каіаті, професора кафедри туризму економічного факультету Алессіо Кавіккі та професора педагогічного факультету Едуардо Бресано (від італійського університету) та декана географічного факультету професора Олійника Ярослава Богдановича, директора Центру географічних та культурних досліджень Італії доцента Мотузенко Олени Олександрівни, завідувача кафедри країнознавства та туризму професора Любіцевої Ольги Олександрівни та доцента Кіптенко Віктовії Костянтинівни (від географічного факультету нашого університету). Робоча група протягом літнього підготовчого періоду провела низку вебінарів з представниками італійського університету та робочу зустріч у межах науково-практичної конференції «Україна – Італія: співробітництво у галузі туризму», з метою уніфікації навчальних планів.
Обидві сторони досягли домовленості про запровадження з 2013-2014 навчального року спільного магістерського курсу «Сталий туризм» з подвійним документом про освіту.
«Спільні магістерські курси та подвійні дипломи з провідним італійським університетом міста Мачерата - це найбільш ефективний шлях інтеграції української географічної освіти до єдиного європейського простору університетської освіти» - зазначив декан географічного факультету професор Олійник Ярослав Богданович.




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024