Новини

 

Навчальний курс на хімічному факультеті

26.09.2012
З 24 по 29 вересня 2012 року, за підтримки МЗС та Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ), у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка проводиться другий регіональний Навчальний курс з розвитку аналітичних навичок у галузі газової хроматографії.
Перший такий курс на базі КНУ було проведено у червні 2011 року. Враховуючи високі оцінки за підсумками минулорічного заходу, а також виходячи з важливості та актуальності підвищення кваліфікації науковців-хіміків у контексті виконання цілей Конвенції про заборону хімічної зброї (КХЗ), ОЗХЗ було прийнято рішення про продовження цієї практики саме в Україні. Російськомовний регіональний тренінг став пілотним проектом ОЗХЗ, що виявив великий інтерес з боку країн Східноєвропейського регіону.
Програма роботи Навчального курсу, окрім лекційної складової про класифікацію хімічної зброї та хімію бойових отруйних речовин, включає також проведення практичних занять з екстракції, аналізу та тестування у газовій хроматографії.

В урочистому відкритті Навчального курсу окрім керівництва Київського Національного університету ім. Тараса Шевченка взяли участь також представник Технічного секретаріату ОЗХЗ Наталія Гордієнко, член Науково-консультативної Ради ОЗХЗ Володимир Зайцев та секретар Національного органу з виконання Україною КХЗ Олена Сирота від МЗС України.

У своєму виступі представник МЗС поінформувала про роль Нацоргану України у дотриманні та виконанні положень КХЗ, підкреслила налаштованість української сторони і надалі розвивати ефективну взаємодію з ОЗХЗ, наголосила на важливості розвитку хімічної науки і технологій та обміну досвідом у цій сфері в контексті відзначення у 2012 році 15-ї річниці вступу у дію КХЗ, а також дала високу оцінку науково-дослідному потенціалу КНУ та професійній підготовці професорсько-викладацького складу кафедри аналітичної хімії Університету.
Проф. Володимир Зайцев




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024