Новини

 

У ВІКНУ проведено День донора

24.09.2012
Згідно з Законом України «Про донорство крові та її компонентів» від 13 липня 1995 року та наказом Міністра оборони України № 302 від 22 липня 2004 року «Про подальший розвиток донорства крові та її компонентів у Збройних Силах України» у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 20 вересня 2012 року проведено «День донора».
За інформацією начальника медичної служби Військового інституту підполковника м/с Алли Савочки у ВІКНУ подібний захід проводиться 4 рази на рік. Цього разу, як й завжди, він проходив організовано, за участю представників всіх факультетів. Всього добровільно надали свою кров понад 50 осіб.
– Розвиток донорства крові та її компонентів є важливою соціально необхідною справою держави, – зазначила Ала Анатоліївна. – Тому дуже приємно, що наші курсанти добре розуміють не тільки важливість цієї справи для всієї держави, але й користь для їх особистого здоров’я. Задля цього ми проводимо широку роз’яснювальну роботу з особовим складом. Хотілося б відзначити, що цього року окрім курсантів ВІКНУ донорами крові стали й наші офіцери – майор Ярослав Проценко та підполковник Євген Брагін, а також медпрацівники Олександр Мирний та Антоніна Сідляренко.
За оцінкою начальника центру крові ЗС України полковника м/с Анатолія Замкового, «День донора» у ВІКНУ цього разу організовано та проведено на «відмінно».






Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024