Новини

 

«Моя прекрасна група»: першокурсники стартували на ура!

12.09.2012
На цей день юрфак завжди чекає з нетерпінням. Бо ось уже кілька років поспіль конкурс для першокурсників «Моя прекрасна група» стає
найяскравішою подією вересня. Мета конкурсу світла і благородна – здружити новоспечених «першачків», показати їм, що юридичний – це не лише лекції, семінари та сесії, а ще й море цікавих, веселих, оригінальних подій і заходів.
Конкурс «Моя прекрасна група» відбувся 12 вересня о 13.00 в Актовій залі Червоного корпусу. Для підготовки до нього у першокурсників та їх кураторів – активістів Студпарламенту – було всього лише 10 днів! Репетирували після пар, на вихідних і навіть на перервах… Але воно було того варте, справді. Ведучими конкурсу були студенти Дарина Голопапа та Віталій Павлов. Вони розпочали свято словами привітання та оголошенням журі у складі заступника декана з виховної роботи Кірєєвої Н.О., Директора молодіжного центру культурно-естетичного виховання Максименко Н.Є., Голови профкому Несторової К., заступника Голови Студентського парламенту Університету Поліщука М.
Як і минулого року, дійство розпочалося з відеоролика-презентації Студентського парламенту юридичного факультету та комедійного додатку до нього «Один день з життя студента-активіста» (у головній ролі - капітан команди КВН, студент 4 курсу Віталій Павлов), а також представлення проектів та структури Студентського парламенту.
І ось настав час для виступів груп-учасниць. Журі й глядачі готові до «хліба й видовищ». Адже попереду – п’ятнадцять номерів. Мимоволі посміхаюся, коли подумаю, що через кілька років багато з цих «танцюристів», «співаків», «гітаристів» та «коміків» стануть поважними адвокатами, юрисконсультами, суддями, політиками… А поки що - нехай насолоджуються тим, що вони студенти.
Що відбувалось на сцені? Був славетний «Гаудеамус» і кумедні пісеньки, танцювали рок-н-рол та гопак, грали на гітарах, ставили сценки, стрибали й падали, презентували свої плакати, демонстрували презентації, сміялись… Вони були такі милі, смішні і хороші, як діти. Хоча зрештою, навіщо тут «як»?.. Думаю, важливо зберегти у собі крихти цієї наївності й безтурботної веселості на все життя.
Після виступу останньої групи напружену атмосферу очікування результатів конкурсу розрядив своїм чарівним співом студент 4 курсу Роман Макарчук. А потім неочікувано для усіх присутніх ведучі запросили на сцену представників 16 групи у складі кураторів. Ці невгамовні ентузіасти внесли у зал чергову дозу мегапозитиву: виступ закінчився презентацією власноруч виготовленого Ілоною Сокол (студентка І курсу магістратури) гігантського студентського квитка. Що тут скажеш? Здається, саме про таких, як вони, кажуть: «Їм спокій тільки сниться…». Та на цьому свято не завершилось. Естафету перейняли хлопці і дівчата з команди КВН «Вне закона». Веселі й гострі жарти та мініатюри примусили нас щиро реготати.
І ось настав довгоочікуваний момент – оголошення переможців конкурсу. Отже, 3 місце посіли студенти 9 та 7 груп (куратори – В.Павлов, В.Гнідо та К.Мамико, Т.Денисенко). 2 місце дісталося 10 групі (куратори – М.Дудар та А.Веденецький). А Кубок Найкращої групи 2012 року та можливість відвідати Софіївський парк завоювала 4 група на чолі зі своїм куратором Ігорем Мартиновим.
Добре, що на факультеті є такий конкурс. Бо саме в режимі колективного вигадування, постановок номерів першокурсники зближуються, здружуються, думають, стараються, сміються разом. Іноді нам, старшокурсникам, цього так бракує.

Христина Міщишин, 4 курс











Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024