Новини

 

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА – ПРОРИВ У РЕЙТИНГУ 2012/13 QS World University Rankings®

12.09.2012
КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА – ПРОРИВ У РЕЙТИНГУ 2012/13 QS World University Rankings®

Проривними (за даними www.topuniversities.com) можна вважати результати, продемонстровані Київським Національним Університетом імені Тараса Шевченка - ВНЗ вперше подав заявку на участь, пройшов аудит і увірвався відразу ж в групу 501-550, ставши найбільш високорейтинговим ВНЗ країни.




Найкращі результати українські ВНЗ демонструють за показником співвідношення кількості студентів на одного викладача - так, наприклад, Університет Шевченка увійшов у топ-100 світу за цим індикатором. Однак, всі інші критерії поки що мають слабкі результати у всіх університетах.
Зоя Зайцева, регіональний директор QS, вважає, що робота над інтернаціоналізацією професорсько-викладацького складу та підвищенням індексу цитування повинні стати наріжним каменем на найближчі кілька років: «Я дуже рада, що вузи України включилися у міжнародні процеси щодо підвищення впізнаваності і конкурентноздатності вищої освіти. Три ВНЗ у топ 4% кращих університетів світу - це непоганий результат за два роки. Однак це тільки початок, команди провідних гравців України очікує копітка і довга робота за багатьма напрямками.»

«В Україні Київський національний університет імені Тараса Шевченка вперше посів високе місце у рейтингу – одразу в діапазоні 501-550 – що позиціонує його як самий рейтинговий університет країни.

За показником співвідношення викладач/студент університет увійшов до 100 найкращих університетів світу (56 місце. Такою є загальна позитивна картина для України внаслідок перспективного рейтингового дебюту Київського національного університету імені Тараса Шевченка».


Бен Соутер
Завідувач Підрозділом
QS Відділ Обробки Інформації


http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2012?page=21

З повною методологією рейтингу можна ознайомитися на сайті: www.topuniversities.com

Твіттер: @ worlduniranking # QSWUR # unirankings
Фейсбук: QS World University Rankings
За коментарями і більш детальною інформацією, а також з питань участі в міжнародних рейтингів університетів QS World University Ranking ® звертайтеся до Тетяни Максимової: Tatyana@qs.com або Зої Зайцевої: zoya@qs.com





Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024