Новини

 

Відтепер в ІМВ є Центр Індології

11.09.2012
Сьогодні, 11 вересня, в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася унікальна подія – відкриття Центру Індології за сприянням Індійської ради з культурного співробітництва при посольстві Індії. В рамках роботи цього Центру до нас приїхала професор університету імені Джахаварлала Неру (Делі) Савіта Панде, яка прочитає курс лекцій з індійської культури для студентів Інституту.
Церемонія за своїм значенням стала новою яскравою сторінкою в історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка та початком тісного співробітництва між Інститутом міжнародних відносин та Університетом Джавархалала Неру. Відтепер на кафедрі країнознавства, очолюваній Володимиром Крижанівським, засновано новий напрям − напрям індології.
Відкривали церемонію Надзвичайний і Повноважний Посол Індії в Україні Раджив Кумар Чандер та директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка.
У своєму вітанні до студентів-міжнародників пан Посол зазначив: «Впевнений, що серед студентів Вашого Інституту багато майбутніх дипломатів. Адже я особисто знайомий з Послом України в Індії Олександром Шевченком, випускником ІМВ».
Вся церемонія була проведена за найкращими індійськими традиціями: глядачі мали можливість спостерігати за виконанням справжніх індійських танців, які миттєво сповнили серця присутніх відчуттям захоплення багатогранною і неповторною індійською культурою.
Зовсім не дивно, що індійська культура виявилася для кожного з викладачів та студентів ІМВ вкрай близькою та зрозумілою. У цьому році ми відзначаємо 20 років встановлення дипломатичних відносин з Індійською Республікою і з нагоди відзначення цієї визначної річниці пан Посол радо запросив усіх бажаючих на фестиваль індійських танців, що відбудеться у Національній філармонії України, а також на концерт індійської рок-групи у Міжнародному центрі культури і мистецтв.






Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024