Новини

 

Розпочала роботу Міжнародна конференція POLYSOLVAT 9

11.09.2012
11 вересня 2012 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулося відкриття Міжнародної конференції POLYSOLVAT 9.

Відкрив конференцію проректор з наукової роботи КНУ імені Тараса Шевченка проф. Сергій Вижва. Від імені ректора університету академіка Леоніда Губерського він привітав присутніх з початком роботи конференції і зазначив: «Ми пишаємось, що POLYSOLVAT 9 проводиться у нашому університеті. Це визначна подія, адже зібрала науковців з 14 країн світу». Він висловив сподівання, що за 4 дні протягом яких працюватиме конференція її учасники віднайдуть багато наукових контактів, які в подальшому допоможуть розвивати плідну співпрацю На відкритті конференції був присутній також проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв»язки) Петро Бех.

Серія міжнародних конференцій POLYSOLVAT присвячена полімерним системам, що утворюються шляхом сумісної організації полімерних ланцюгів чи макромолекул з молекулами розчинника. Комплекси такого типу відомі для біополімерів, проте в останні роки особливий інтерес представляють синтетичні полімери, здатні до такої самоорганізації.

Шість перших конференцій були сфокусовані на комплексах полімер-розчинник ,що мають назву інтеркаляти. Тематика двох останніх конференцій була розширена. Супрамолекулярні структури, а також комплекси білків були включені до пріоритетних напрямків. POLISOLVAT 8 набула статусу IUPAC. Конференції проводились у Франції, Англії, Чехії.

Міжнародна конференція POLYSOLVAT 9 проводиться в Україні на базі хімічного та фізичного факультетів КНУ імені Тараса Шевченка, оскільки проф. Гене (Франція), який є організатором конференції, протягом 10 років співпрацює з цими факультетами. Підписано договір про співробітництво між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Інститутом Шарля Садрона (м. Страбург, Франція).




















фото: Юрія Тивончука/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024