Новини

 

Вітаємо з Днем знань!

03.09.2012

З першим осіннім днем, який цього року видався по-літньому теплим, до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) завітав День знань.
За усталеною традицією його святкування розпочалося з вручення студентських квитків студентам 1-го курсу, які успішно склали вступні іспити на урочистому мітингу особового складу.
Відкриваючи мітинг, начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін довів до присутніх звернення Міністра оборони України Дмитра Саламатіна з нагоди свята.
– Прийняття у 2012 році нової редакції Стратегії національної безпеки України та Воєнної доктрини України, – наголошується у зверненні, – ставить перед військовою освітою низку нових завдань. Серед них найбільш актуальними є такі: підвищення дієвості управління системою військової освіти, забезпечення якості підготовки військових фахівців, досягнення ними високого рівня професіоналізму, здатності самостійно оволодівати новими знаннями та ефективно керувати військовими підрозділами.
Вітаючи учасників заходу з Днем знань та початком нового 2012-2013 навчального року, голова Спілки ветеранів військової служби ВІКНУ полковник запасу Юрій Коваль розповів про славетну історію, здобутки та перспективи розвитку університету, як провідного ВНЗ країни, його військового підрозділу ВІКНУ.
– Наступного року ми будемо святкувати 80 років, створення військової кафедри в нашому університеті та 20 років першого набору до нашого Військового інституту. Ви, – зазначив полковник запасу Юрій Коваль, звертаючись до першокурсників, – майбутня еліта Збройних Сил України. Ми, викладачі, офіцери, керівництво ВІКНУ, з надією дивимось на вас, як на продовжувачів традицій українського війська та ВІКНУ.
У виступах першокурсників, їх батьків лунали щирі привітання зі святом, яке вважається в нас всенародним, найкращі побажання успіхів у навчанні та військовій службі.
Після завершення мітингу та проходження особового складу урочистим маршем, відбулося покладання квітів до меморіальної дошки першого начальника Військового інституту генерал-лейтенанта Сергія Жукова, фотографування студентів 1-го курсу з командуванням ВІКНУ.


Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024