Новини

 

IBM допомагає університетам Росії і України підвищувати якість професійного навчання в області інформаційних технологій

29.12.2004
22 грудня 2004 року в Москві IBM в Російський Федерації вручила гранти чотирьом російським і двом українським викладачам з Московського державного університету імені Ломоносова, Московського інституту економіки, менеджменту і права, Московського фізико-технічного інституту, Державного університету управління в Москві, Київського національного університету імені Тараса Шевченка і Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», відзначивши цим їхній внесок у дослідницьку й освітню роботу в сфері інформаційних технологій. Вручення цих нагород є черговим проявом постійної підтримки IBM системи освіти Росії й України з метою прискорення загального розвитку цих країн.

Нагороди IBM Faculty Award надають викладачам і університетам можливість розширювати свої знання в області інформаційних технологій і продовжувати діяльність в розробці практичних рішень для реалізації концепції електронного бізнесу за вимогою. Це дозволяє зробити процес навчання студентів значно більш цікавим і сучасним, а також надавати сфері бізнесу практичні ІT-рішення, орієнтовані на регіональну специфіку.

Програма IBM Faculty Award є першою подібною програмою в Центральній і Східній Європі. З двадцяти трьох претендентів із усього регіону міжнародний комітет, що складається з провідних спеціалістів IBM в області наукових досліджень і розробок, вибрав тринадцять переможців. Нагороджені проекти, підтримують реалізацію концепції електронного бізнесу на вимогу через розробку навчальних планів з електронного бізнесу чи поширення рішень електронного бізнесу в конкретних регіонах. Ці проекти присвячені, наприклад, таким питанням, як розробка інноваційних сервісів, покращення інтеграції бізнесу, дослідження в області високопродуктивних обчислень, удосконалювання ОС Linux, експериментальні обчислювальні технології, розробка бізнес-додатків і інше. Розмір грошової винагороди становить від 4000 до 10000 доларів США.

Ефективна співпраця між корпорацією IBM, що представляє інтереси сфери бізнесу чи приватного сектора, і місцевими університетами, що представляють інтереси сфери освіти чи державного сектора, дозволяє:

 підтримувати реалізацію національних програм в області наукових досліджень і розробок;
 створювати сучасну освітню інфраструктуру, здатну задовольняти бізнес-потреби країн на шляху їхнього становлення як суспільств, що керуються знаннями;
 сприяти формуванню нового покоління російських і українських фахівців, які отримали освіту на рівні світових стандартів бізнесу, що дозволить країнам підвищити рівень своєї конкурентноздатності на світовому ринку.

«Цінність програми IBM Faculty Award для викладачів і студентів російських і українських університетів полягає в тому, що вона сприяє впровадженню інноваційних підходів у сфері університетської освіти. У взаємодії з іншими ініціативами, спрямованими на підтримку університетів, вона демонструє прагнення IBM сприяти розвитку наших країн і реалізації нашої стратегії підтримки російських і українських студентів і їхніх викладачів. Я рад тому, що з тринадцяти переможців у нашому регіоні шестеро представляють Росію й Україну», — сказав на церемонії вручення нагород Кирило Корнільов, генеральний директор IBM у Східній Європі та Азії.


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024