Новини

 

Співробітництво між Україною та Норвегією: нові кроки

26.06.2012


З 21 по 23 червня 2012 року в Таврійському національному університеті ім. В.І.Вернадського відбулися заходи, пов’язані з виконанням та розвитком проекту «Україна-Норвегія». В цьому міжнародному проекті беруть участь: Центр ділового співробітництва у Північних районах та Вища школа бізнесу університету Нурланд (Буде, Норвегія), Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Міжнародний фонд соціальної адаптації (МФСА, Київ).
21 червня ц.р. для участі у формуванні нової програми співробітництва та вручення дипломів військовослужбовцям Збройних Сил України та членам їх сімей, що проходили підвищення кваліфікації за різними програмами в Джанкої, Сімферополі, Севастополі, Алушті та інших містах в АР Крим до ТНУ ім. В.І.Вернадського прибув Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Норвегія в Україні Йон Елведал Фредріксен.
Посла Королівства Норвегія Й.Е.Фредріксена, директора Центру ділового співробітництва у Північних районах університету Нурланда професора Фруде Меллемвіка, заступника декана з наукової роботи Вищої школи бізнесу професора А.Бурмістрова, начальника управління міжнародного науково технічного співробітництва КНУ імені Тараса Шевченка професора В.Заславського та президента МФСА В.Рубцова прийняв ректор ТНУ ім. В.І.Вернадського академік НАН України М.В.Багров. Він подякував Послу за увагу та підтримку, що її надає Уряд Норвегії для розвитку співробітництва в освітній галузі та науково-технічному співробітництві, зазначив важливість співробітництва з університетами України. Гості відвідали бібліотеку ТНУ ім. В.І.Вернадського, зал рідкісної книги, музеї та парк університету.
21 червня Посол Норвегії, представники університетів та МФСА під керівництвом проректора ТНУ ім. В.І.Вернадського М.М.Сєдіна зустрілись із студентами та аспірантами, які навчались в університеті Нурланда та учасниками бізнес школи, що буде проводитися в Норвегії в кінці липня 2012 р., а також із студентами, які подали заявки для проходження навчання у весняному семестрі 2012/2013 н.р. в університеті Нурланда.
З Послом Королівства Норвегія Й.Е.Фредріксеном та директором Центру ділового співробітництва у Північних районах університету Нурланда професором Фруде Меллемвіком досягнута попередня домовленість про проведення 24-26 вересня 2012 р в КНУ імені Тараса Шевченка, міжнародної науково-практичної конференцій за участю дипломатичних кіл, представників міністерств та відомств України, Норвегії, та інших Скандинавських країн, представників університетів, компаній та бізнесу, присвяченої святкуванню 20-річчя дипломатичних відносин між Норвегією та Україною.
З представниками університету Нурланда обговорювалися також питання підготовки за спільними дипломами магістрів, залучення до навчання норвежських студентів, координація навчання і стажування аспірантів з Норвегії та України.

Управління міжнародного науково-технічного
співробітництва та інноваційних
технологій університету



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024