Новини

 

ПРОЕКТ «УКРАЇНА-НОРВЕГІЯ»

20.06.2012
З 15 березня по 8 червня 2012 р. в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка проводилися курси «Інформаційні технології в бізнесі» для професійної перепідготовки українських військовослужбовців і членів їх родин в рамках проекту «Україна-Норвегія». Цей проект реалізується в Україні з 2003 р. відповідно до Договору між норвезьким та українським партнерами – Університетом Нурланда та Міжнародним благодійним фондом «Міжнародний фонд соціальної адаптації» (МФСА), який очолює полковник запасу В.С. Рубцов. Мета проекту – сприяння Україні у вирішенні важливої соціальної проблеми – активного пристосування військовослужбовців і членів їх сімей до адаптації в суспільстві з ринковою системою відносин після звільнення з лав Збройних Сил України та інших силових структур. Учасниками проекту також є громадські організації «Ліга офіцерів Севастополя», «Авангард» та «Об‘єднання ветеранів розвідки України».
Фінансування проекту «Україна-Норвегія» повністю здійснюється норвезькою стороною. Завдяки успішній реалізації цієї програми в Україні у період 2003-2011 рр. 2555 військовослужбовців і членів їх родин пройшли професійну перепідготовку, з яких 1891 особа працевлаштована.
Цьогоріч професійна перепідготовка здійснювалася для 25 слухачів і склала 500 академічних годин. До програми курсів включені найбільш актуальні на сьогоднішній день для військових запасу дисципліни: елементи комп‘ютерної графіки, проектування та дизайн; комп’ютерні системи та інформаційні технології для візуалізації процесів і даних; системний аналіз проблем та бізнес-процесів, технології прийняття рішень; основи інформаційної безпеки; ділове адміністрування; працевлаштування та ін. До читання лекцій та проведення практичних занять долучилися викладачі нашого університету доц. Ю.В. Бондарчук, доц. М. Верес, доц. Г.О. Доленко, д.т.н., проф. В.А. Заславський, доц. О.В. Франчук, доц. В.П. Шевченко.
Після завершення курсів за результатами випускних заліків та іспитів, слухачі отримали сертифікат державного зразка Київського національного університету імені Тараса Шевченка, диплом про закінчення курсів від Університету Нурланда та сертифікат учасника проекту від Міністерства оборони та Міністерства Закордонних Справ Норвегії.


Управління міжнародного науково-технічного
співробітництва та інноваційних технологій






Прес-центр


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024