Новини

 

З Профспілкою по життю, із впевненістю до нового року

20.12.2004
Первинна профспілкова організація Київського національного університету імені Тараса Шевченка на сьогодні є потужною організацією, яка на всіх рівнях представляє та захищає права та інтереси студентів при встановленні та нарахуванні стипендії, організації навчального та наукових процесів, встановлення оплати за проживання в гуртожитках, харчування в їдальнях та буфетах університету. Завдяки Профкому кожен студент один раз на рік може на пільгових умовах під час навчання оздоровлюватись в санаторії-профілакторії університету.

В Профкомі ви маєте можливість оформити собі міжнародний студентський квиток (ISIC), який дає право залучатись до програми допомоги та співпраці зі студентською молоддю в різних країнах та отримувати різноманітні знижки як в цих країнах, так і в Україні. Завдяки Профкому студенти можуть щомісяця отримувати пільгові проїзні квитки на метро та інші види міського транспорту.

Наша організація на сьогодні налічує вісім тисяч студентів. У складі профспілкового комітету діє студентська комісія, до складу якої входять всі голови профспілкових бюро факультетів та інститутів Київського університету.

Студентська комісія під час своєї повсякденної роботи займається такими питаннями, як підготовка додатку до колективного договору "Угода по студентах та аспірантах університету" та контроль за його виконанням; розробка проекту положення про профспілкові стипендії студентам університету, внесення змін та доповнень до нього; контроль за використанням виділених коштів; участь у розподілі квот на оздоровлення студентів по факультетах (інститутах); погодження питань щодо надання матеріальної допомоги; преміювання студентського профспілкового активу; підготовка питань, що мають відношення до студентів, аспірантів на засідання профкому (президії) та організація участі студентів у культурно-масових, спортивних та інших заходах університету тощо. Наша організація тісно співпрацює з органами студентського самоврядування в університеті. Зокрема, зі Студентським парламентом, Студентською Радою гуртожитків, Науковим товариством студентів та аспірантів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Зважаючи на наближення Новорічних та Різдвяних свят, профспілкою для своїх членів буде проведено ряд заходів. 27 грудня відбудеться святкування студентами Дня Святого Миколая і Нового року у нічному клубі “Грінвіч”, для дітей молодих студентських сімей з 28 грудня на території студмістечка (кафе “Мрія”) та у “Червоному корпусі” розпочнуться Новорічні святкові ранки. Також, від профспілкового комітету, традиційно, діти отримають новорічні подарунки.

Але для студентів, як для активної частини людства завжди актуальним було питання відпочинку під час канікул. Ці зимові канікули не стали виключенням. Як завжди, взимку студенти хочуть туди де є гори і багато снігу! Ідеально підходять – Карпати. Тому цієї зими, успішно склавши зимову сесію, студенти будуть мати можливість поїхати до санаторію “Синяк”, “Джерельний”, лікувально-оздоровчого комплексу “Верховина” та до інших місць мальовничих Карпатських гір.

Вперше, в цьому році, на університетській базі “Берегове” в АР Крим планується оздоровити студентів під час зимових канікул. На перший погляд Крим і зима - поняття зовсім не тотожні! Однак, зазначу, що Кримські гори не гірші за Карпати, і для студентів буде проводитись виїзд до Ангарського перевалу, де є гірськолижні траси, підйомники та все інше, що необхідно для справжніх гірськолижників.

Заступник голови
профорганізації по роботі з студентами
Шамрай В’ячеслав Вікторович
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024