Новини

 

Привітання з днем Святого Миколая

20.12.2004
Рада студентів та аспірантів економічного факультету разом із профспілковим бюро факультету та студентською радою гуртожитку №10 звернулася до деканату з проханням підтримати їхню ініціативу щодо привітання зі святом Святого Миколая дітей, що не мають батьків. Оскільки спроби отримати інформацію у студентському профспілковому комітеті стосовного підшефного університету дитячого будинку ні до чого не призвели, вирішено було привітати дітей школи-інтернату №12 м. Києва.

Надзвичайно активно та оперативно студенти, викладачі та співробітники економічного факультету відгукнулися на пропозицію студентського активу та деканату. Зібрали іграшки, одяг, солодощі, гроші, на які були закуплені всім мешканцям інтернату новорічні подарунки, а також зошити, альбоми для малювання, олівці, ручки тощо. Свою допомогу надали також первинна профспілкова організація університету, Молодіжний центр культурно-естетичного виховання університету, приватні фірми.

У неділю, 19 грудня 2004 року, студенти та представники деканату економічного факультету завітали до школи-інтернату. Але крім подарунків для діток був підготовлений концерт, де студенти співали, танцювали, проводили різноманітні конкурси. Привітав мешканців будинку Дід Мороз, а також Снігуронька, роль якої виконувала Міс економістка – 2004.

Під час конкурсів дітки розповідали зі сцени вірші, співали пісні та танцювали. Це вражало, оскільки в школі-інтернаті №12 живуть та навчаються розумово відсталі діти, які за 9 років навчання опановують програму 4-х класів загальної середньої школи. Всього у школі-інтернаті мешкають 90 дітей, серед яких 24 інваліди, 11 підкидьків, 36 дітей, батьки яких позбавлені батьківських прав, а також діти, батьки яких недієздатні, знаходяться на тривалому лікуванні, або взагалі безвісті відсутні.

Під час концерту, в теплій, щирій, сімейній атмосфері, всі мешканці школи-інтернату отримали багато подарунків. У залі лунав дитячий сміх і серця гостей переповнювали відчуття доброти, співчуття, любові до дітей. Одна з вихователів школи-інтернату сказала, що у нашої країни все ж таки є майбутнє, оскільки молодь не втратила головне – доброзичливість, співчуття, бажання допомогти іншим.

Дякуємо всім, хто приєднався до нашої акції!

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024