Новини

 

Посол Республіки Індія – гість університету

17.05.2012
17 травня 2012 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні пан Раджів К. Чандер. Відбулася зустріч Посла з ректором університету академіком Леонідом Губерським, проректором з нуково-педагочної роботи (міжнародні зв’язки), проф. Петром Бехом, директором Інституту міжнародних відносин Валерієм Копійкою.
У ході зустрічі Леонід Губерський та Посол Індії обговорили низку питань про подальший розвиток двостороннього співробітництва в галузі освіти і науки між нашим університетом та університетами Індії.
Зокрема, ректор зауважив, що у 2006 році Інститут міжнародних відносин КНУ уклав Угоду про співробітництво з Університетом імені Джавахарлала Неру (м. Делі), у рамках якої відбувається обмін студентами і викладачами. Леонід Васильович зазначив, що в Інституті міжнародних відносин формуються англомовні групи, а це дасть змогу студентам з Індії без мовних перешкод здобувати освіту. Крім того в Інституті філології ведеться підготовка фахівців мови гінді на кафедрі Близького Сходу.
Пан Раджів К. Чандер, високо оцінив рівень знань студентів мови гінді, та подякував за бюджетні місця, що кожного року виділяються для вивчення гінді.




фото Тетяни Воротняк/ПРЕС-ЦЕНТР КНУ
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024