Новини

 

Зустріч з представниками Посольства Французької Республіки в Україні

27.04.2012

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 27.04.12 відбулася зустріч з представниками Посольства Французької Республіки в Україні на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Аленом Ремі.
Метою заходу було: участь у презентації другого видання підручника «Основи військового перекладу (французька мова)» та французько-українського словника військової термінології в рамках проведення Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених, ад’юнктів, слухачів, курсантів і студентів на тему "Сучасні проблеми розбудови Збройних Сил України".
Участь у заході, окрім пана Алена Ремі, брали також проректор університету з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) професор Петро Бех та аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в Україні Філіп Готьє.
Розпочалася робота з брифінгу начальника ВІКНУ генерал-майора Віктора Балабіна, в ході якого почесним гостям було презентовано Військовий інститут. Вони дізналися про його історію, структуру, особливості організації навчально-виховного процесу, перевагах, як структурного підрозділу, інтегрованого до цивільного вишу.
Після цього делегація взяла участь у пленарному засіданні Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих вчених, ад’юнктів, слухачів, курсантів і студентів на тему "Сучасні проблеми розбудови Збройних Сил України".
У своєму виступі Надзвичайний та Повноважний Посол Французької Республіки в Україні пан Ален Ремі розповів про мету свого візиту до ВІКНУ, добрі, довірливі стосунки, які склалися між французькими та українськими офіцерами в ході плідної співпраці в мовній площині, її зростаюче значення для участі українських військових підрозділів у міжнародних миротворчих операціях.
– Це нагода висловити своє задоволення високою якістю співробітництва між ВІКНУ та представниками військового аташе при Посольстві Французької Республіки в Україні, – зазначив поважний гість. – Я вдячний Військовому інститутові за ту роботу, яка тут проводиться з вивчення французької мови та пропоную обмін викладачами чи стажистами між ВІКНУ та ВНЗ ЗС Французької Республіки.
Про плідну співпрацю Інститута філології КНУ з Військовим інститутом у галузі лінгвістики розповів проректор університету з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки) професор Петро Бех.
– У нашому університеті велика увага приділяється вивченню іноземних мов. Сьогодні їх вивчається близько 40.
Свій вагомий внесок у цю справу робить ВІКНУ. Презентація підручника «Основи військового перекладу (французька мова)» та французько-українського словника військової термінології – це свідчення того, що лінгвістика у Військовому інституті постійно розвивається, – підкреслив професор Петро Бех.
На завершення зустрічі делегація оглянула навчально-матеріальну базу факультету іноземних мов та військового перекладу, зустрілися з курсантами та офіцерами, які вивчають французьку мову та сфотографувалась на згадку про захід.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін


_e_10NQ

_e_10NQ


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024