Новини

 

Відбувся Ярмарок вакансій «Імпульс-2012»

25.04.2012
Де знайти роботу? Які вимоги у працедавця на ринку праці? Які напрями навчання найбільш актуальні для ринку праці?
На ці, а також на багато інших запитань, було дано відповіді: 10-11 квітня 2012 року. На базі КНУ імені Тараса Шевченка відбувся Ярмарок вакансій «Імпульс-2012». Під час цьогорічного ярмарку були присутні понад 20 роботодавців, які пропонували студентам та випускникам вакансії у різних сферах: від геології до юриспруденції.
Список компаній-учасниць: Мелексис, 3Shape, Credit Collection Group, Group DF International Ukraine, Softheme, Сільпо, Nestlé в Україні, Adidas Group, SMART business, ГРАВЕ Україна, Software MacKiev, САН ІнБев Україна, Coca-Cola, Materialise, ДТЭК, Cogniance, Евроизол, [бм] бизнес-молодость, Леруа Мерлен Україна, REHAU, САН ІнБев Україна, Ernst & Young, Логрус Україна, Філіп Морріс Україна, eCall, Ulysses, Studio Moderna, CAPAROL, Fullcontact, 4SERVICE.

Ярмарок був дводенним: 10 квітня захід мав цільову аудиторію - студентів і випускників технічних, економічних, біологічних, географічних та геологічних факультетів.
У рамках другого дня ярмарку, 11 квітня, було представлено пропозиції для юридичних, філологічних, журналістських, історичних, хімічних факультетів та Інституту міжнародних відносин. Було також проведено прес-конференцію, де всі бажаючі і журналісти, і студенти, і просто відвідувачі могли поставити будь-які питання до роботодавців, котрі взяли участь у прес-конференції. Питання були досить різноманітними – від перспектив кар’єрного росту у тій чи іншій компанії, до питань про можливі санкції до співробітників компаній.
Не обійшлося й без традиційних вже «фішок» заходу: найдовша стрічка резюме в Україні, що була такою родзинкою минулого року,- перетворилася на конкурс есе, головним призом якого була електронна книга та стажування в компанії-партнері заходу. Переможець конкурсу – Гліб Гришин.
Загалом же захід став продуктивним як для компаній, котрі знайшли собі компетентних кандидатів, так і для відвідувачів, котрим була надана уся необхідна допомога у їхніх пошуках роботи. Подальше їх працевлаштування – належить до компетенції совісті та бажання кожного з них, адже як компанії, так і організатори усвідомлювали основну цільову аудиторію – студенти без досвіду роботи. Деякі компанії пропонували лише вакансії, де немає гострої необхідності у досвіді роботи, деякі – стажування для отримання такого досвіду.
Отже залишається побажати успіхів кожному учаснику – чи то відвідувачу, чи то роботодавцю – і нагадати про те, що це був черговий Ярмарок вакансій «Імпульс», але далеко не останній.
Наступний ярмарок «Імпульс - Експо» планується 23-24 жовтня 2012 року.


















Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024