Новини

 

ВІКНУ вітають із космосу

25.04.2012
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 24.04.12 вдруге відбулася зустріч особового складу з заступником ректора Східноєвропейського університету, членом Спілки ветеранів Афганістану, Президії обласної Ради ветеранів війни та праці, Товариства дружби «Україна – Росія» полковником у відставці Геннадієм Кузьмичовим.
Цього разу Геннадій Петрович розповів курсантам та офіцерам про свою останню поїздку до Зоряного містечка (Росія), яка була присвячена 50-річчю першого польоту людини в космос.
– Здійснилася тисячолітня мрія людства, – зазначив почесний гість, – подолавши силу земного тяжіння перша людина планети Земля вирвалася в космічний простір. Весь світ аплодував першому "Колумбу Всесвіту". Він поклав початок пілотованого освоєння космічного простору. Його ім'я назавжди збережеться в пам'яті людей.
Україна зробила вагомий внесок у розвиток ракетно-космічної техніки, давши світу цілу плеяду видатних учених і конструкторів. В нашій країні проживає більше тисячі ветеранів космодрому Байконур, серед яких і учасники запуску Ю.О.Гагаріна в космос. Це О.А. Березовий, В.Т. Гладченко, В.М. Миров, А.П. Завалішин, А.О. Давиденко, Г.П. Понамарьов, О.Г. Свириденко, О.П. Затона, В.О. Недобежкін, Е.С. Магельницький, О.О. Крівушко, В.В. Мірошник, С.Р. Солдатенко, В.М. Орєшкін, М.І. Старостін. Своєю участю в запуску Ю.О. Гагаріна вони вписали власні імена в епохальну подію світової космонавтики.
На завершення заходу полковник у відставці Геннадій Кузьмичов вручив Військовому інституту подарунки від мешканців Зоряного містечка й побажав подальших успіхів у службі та навчанні.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024